Bilinçli internet eğitimi verilmeye devam ediliyor: İşte ayrıntılar!

Keenetic Premium internet

81 ilde 5 bin 723 veli, 6 bin 412 personel olmak üzere 12 bin 135 kişiye bilinçli internet eğitimi verildi. Bu eğitim sayesinde insanların çok daha bilinçli internet kullanımı sağlanmak isteniyor. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

Bilinçli internet eğitimi kapsamında; Medya kavramı, yeni medya araçları, çocuk ve dijital medya, dijital çağda ebeveyn olmak, bilişim teknolojilerinin çocuklar için fırsatları ve riskleri, çocukları bilişim teknolojilerinin risklerinden korumak için aileler tarafından dikkat edilmesi gereken hususlar gibi konular yer alacak. Ayrıca bunlara ek olarak; önerilen web ve ihbar adresleri, dijital oyunlar için kullanılan sınıflandırma sistemi de ek konular arasında bulunacak. Böylece oldukça kapsamlı bir eğitim amaçlanıyor.

Bilinçli internet kullanımı ayrıntılı şekilde anlatıldı

Yapılan açıklamalara bakıldığında genel olarak büyük bir bilinç oluşturulmak istendiği görülüyor. Özellikle de son dönemlerde meydana gelen güvenlik problemleri bunun en büyük örnekleri arasında yer alıyor. Neredeyse her hafta çeşitli dolandırıcılık haberleri geliyor.

bilinçli internet eğitimi

Bilinçli internet kullanımı ile ilgili yapılan açıklamalarda, “Çocuklar dijital ortamda rahatsız edici bir durumla karşılaştıklarında bunu ailesi ya da güvendiği bir yetişkin ile paylaşması gerektiği konusunda bilgilendirilmeli. Çocukların aktif olarak kullandığı siteler, uygulama ve oyunlar bilinmeli. Çocuklarla iletişim halinde olunmalı, onlardaki olumsuz yöndeki değişimler izlenmeli ve gerekli müdahale yapılmalı. Çocukların kullandığı cihazlarda ve sosyal medya hesaplarında güvenlik ve gizlilik ayarlarına dikkat edilmeli. Lisanslı anti-virüs programları kullanılmalı. Dijital ortamlardaki zararlı içeriklerin önüne geçebilmek adına çocukların kullandığı tablet, telefon, bilgisayar gibi bütün elektronik aletlerde güvenli internet hizmeti kapsamında sunulan çocuk profili/aile profili kullanılmalı.” ifadelerine yer verildi.

Sizce internet kullanımı ile ilgili daha büyük bir bilinç oluşturmak için ne tür önlemler alınabilir? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.