Teknoloji seferberliği 5 bin kişiye internet eğitimi verdi

hakan dursun Teknoloji seferberliği

Temel internet kullanımını öğretmek üzere “Şimdi Senin Zamanın” mottosuyla, kadınlara yönelik başlattığı teknoloji seferberliği macerasını tamamladı.

Her ilde birbirinden farklı kişi ve gruplara internet eğitimi verilen ve 7 Eylül’de Ordu’dan başlayan seferberlik kapsamında Türkiye’yi dolaşan Gezici Eğitim Tırında ve Türk Telekom il ve bölge müdürlüklerinde yaklaşık 5 bin katılımcıya doğrudan teknoloji eğitimi verildi. Teknoloji seferberliği adı altında yaklaşık 20 bin kişiye ulaşıldı.

Çanakkale’den Ağrı’ya, Erzurum’dan İzmir’e toplam 38 ilde verilen eğitimlerde Türk Telekom gezici eğitim tırı 51 günde toplam 11 bin kilometre yol kat etti. Eğitime 14 yaşındaki en genç katılımcı Kütahya’dan, 86 yaşındaki en yaşlı katılımcı ise Bursa’dan katıldı. En yoğun katılımın Kahramanmaraş’ta gerçekleştiği eğitimlerde katılımcılar en çok  e-devlet işlemlerine, sosyal medyanın ve internetin güvenli kullanımına yönelik sorular sordu.

Teknoloji seferberliği

Özellikle 35-44 yaş arası kadınların yoğun ilgi gösterdiği eğitimlere kadın katılım oranı yüzde 92 olarak gerçekleşti. Akıllı telefon sahipliğinin yüzde 89 olduğu katılımcı profilinin yüzde 88’i internet kullandığını belirtirken bu katılımcıların yüzde 72’si ise interneti sosyal medya ve haber okumak için kullandığını söyledi.

Katılımcıların yüzde 88’i ilk kez e-devletin nasıl kullanılacağını bu eğitimlerde öğrenirken; yüzde 12’si ise proje kapsamında ilk kez internetle tanıştı.

Temizlik işçisinden esnafa, görme engelliden şehit yakınına…

Proje kapsamında Giresun Belediyesi temizlik işçilerinden Şanlıurfa’da siber suçlarla mücadele şubesi ekibine, Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği Gaziantep şubesine bağlı engelli gençlerden Kütahya Belediyesi peyzaj işçisi kadınlara, İstanbul’da ve İzmir’de Down ve serebral palsi hastası çocukların ailelerinden şehit yakınlarına, işini sosyal medyada büyütmek isteyen esnaftan el emeğini internetten satmak isteyen kadınlara kadar çok çeşitli profildeki kullanıcıya internet eğitimi verildi. Türk Telekom Akademi’den 70 eğitmenin yanı sıra 50 Türk Telekom çalışanı da gönüllü olarak eğitmenlere destek verdi. Toplam 120 eğitmen proje kapsamında 311 saat eğitim verildi.

Teknoloji Seferberliği ve İnternetle Hayat Kolay Projeleri aynı vizyonu paylaşıyor

Türkiye’de özellikle kadınların dijital okuryazarlığını artırmak amacıyla hayata geçirilen Teknoloji Seferberliği, Türk Telekom’un fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmayı amaçlayan Birleşmiş Milletler Sürdürülebilirlik Gelişme Hedefleri’ne ulaşma kapsamında sunduğu, internet kullanımını toplumun tamamına yaymayı hedefleyen kurumsal sosyal sorumluluk projesi İnternetle Hayat Kolay (İHK) ile aynı hedefi paylaşıyor.

Apple, Katlanabilir iPhone Patentini Aldı