BBM Android Cihazlara Önyüklü Gelecek

Büyük bir atılımla Android ve ios cihazlara uyumlu hale getirilen Blackberry mesajlaşma uygulaması BBM bundan böyle Android sürümlerinde önyüklü olarak gelecek.

 BBM Messenger, bir süre önce ücretsiz olarak Android ve iOS için de indirilmeye sunulmuştu. Kısa sürede büyük ilgi gören uygulama, işletim sistemi fark etmeksizin herkesi tek bir çatı altında toplayarak ortak bir iletişim alanı kurmayı hedefliyor.BBM Messenger’ın toplam kullanıcı sayısının 80 milyona dayandı.bbm

Muhtemelen şu sıralar kullanıcı sayısı daha da artan uygulama, Android’e nazaran iOS’ta daha fazla ilgi görüyor. Buna en büyük örnekler de şüphesiz ki ülkelere göre indirilme oranları.

BlackBerry’nin Android üreticileri ile yaptığı ortaklık sonucunda BBM uygulaması pek çok Andorid cihazında önyüklü olarak gelecek. BlackBerry bu hamleyle özellikle Afrika, Latin Amerika gibi gelişmekte olan ülkeleri hedefliyor. BBM uygulamasının ön yüklü olarak geleceği markalar ise Be, Brightstar, Celkon, EVERCOSS, IMO, Micromax, Mito, Snexian, Spice, TECNO, TiPhone ve Zen olarak sıralanıyor. BlackBerry böylece daha çok kullanıcı sayısına ulaşmayı hedefliyor.