BlackBerry’e Şok Suçlama!

blackberry z10 front display

BlackBerry Messenger, 24 saatten kısa süre içerisinde, sadece Android işletim sistemi kullanıcıları arasında 10 milyon adetlik indirme rakamına ulaşarak büyük bir başarıya imza attı. Yoksa atmadı mı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

BlackBerry ücretsiz sohbet uygulaması BlackBerry Messenger’ı Android ve iOS için tanıtarak büyük bir başarıya imza attı ve karanlık günler geçiren şirketin yüzünü güldürdü. Ne var ki, program değerlendirmelerinde sorun var. Pek çok BBM kullanıcısı “Teşekkürler Research In Motion. Olağanüstü bir yazılım geliştirmişsiniz. Rahat, hızlı ve konforlu.” şeklinde inceleme yapıyor.

xl bbm 624

Bu tür yorumlar dedikoduları da beraberinde getiriyor. Teknoloji sitesi Engadget ilginç bir tezi savunarak; bu yorumların BlackBerry geliştiricileri tarafından yazıldığı iddia ediliyor. Çünkü pek çoğu tekdüze ve “Rahat, hızlı, mükemmel” gibi ifadeler içeriyor. Bazı kullanıcılara yollanan “Sevgili kullanıcı, lütfen BlackBerry Messenger uygulaması hakkında yorum yapınız ve memmuniyetinizi bildirin” mesajları da dedikoduların güçlenmesine yol açıyor. RIM yönetimi ise sahte inceleme söylentilerini kesin bir dille yalanlıyor. İddiaların doğru olup olmadığına ise karar vermek uygulama kullanıcılarına kalıyor.