BBM Android ve iOS tarihi belli oldu

bbm1

Blackberry’ nin popüler mesajlaşma uygulaması olan BBM’ in Android ve iOS için çıkış tarihi belli oldu.

Blackberry, sadece kendi telefonlarında kullanılabilen BBM uygulamasını Android ve iOS için yayınlıyor. Daha önce BBM’ in Android ve iOS için de geliştirileceğinin belli olmasının ardından, yayınlanacağı tarih merakla bekleniyordu. Yapılan açıklamaya göre BBM; Android için 21 Eylül’de, iOS için ise 22 Eylül’de yayınlanacak.

Blackberry’ nin resmi blog sayfası ve Twitter’ dan yaptığı açıklamaya göre BBM ücretsiz olarak Android ve iOS kullanıcılarına sunulacak. 30 kişiye kadar grup sohbeti yapılmasına imkan tanıyan BBM Chat özelliğinin de yer alacağı iOS ve Android uygulamasının, uygulama marketlerinde yayına girmesi ise bölgelere göre değişiklik gösterecek.

BBM
BBM

BBM uygulaması bir zamanların en popüler mobil mesajlaşma uygulamaları arasında olmasına rağmen firmanın piyasadan yavaşça silinmesi ve Blackberry cihazların azalması ile birlikte popülerliğini giderek kaybetmişti. Ancak daha önce sahte BBM uygulaması yayınlandığında dahi 100.000 in üzerinde kullanıcının indirmesi göz önüne alındığında, BBM uygulaması yayınlandığında büyük bir talep göreceğini beklemek hiç de anlamsız olmaz.