Battlefield 1, PC ve Xbox One’da bu hafta sonu ücretsiz

Battlefield 1 kapak

Battlefield 1 ‘i hâlâ oynamadıysanız, bu hafta sonu boyunca ücretsiz deneyebileceksiniz. Ancak PS4 oyuncusu değilseniz.

Geçtiğimiz aylarda çıkışını yapan ve ortalığı kasıp kavuran Battlefield 1 ‘i hâlâ oynamadıysanız, bu hafta sonu ücretsiz deneyebileceksiniz. EA, yaptığı açıklama ile oyunun PC ve Xbox One’da belli şartlarda ücretsiz oynanabileceğini belirtti. Ancak PS4 için böyle bir açıklama yapılmadı.

Battlefield 1

Bir Xbox One sahibiyseniz oyunu oyanamanız için Xbox Live Gold üyeliğine sahip olmanız gerekiyor. Tekli ve çoklu oyuncu modlarının oynanabildiği Xbox One’da herhangi bir kısıtlama yok. Kısıtlama PC oyuncuları için geçerli. EA, PC oyuncuları için 1 tekli oyuncu bölümü ve 2 çoklu oyuncu haritası sınırı getirmiş. Üstelik oyun oynama süresi ise 10 saat olarak belirlenmiş. PC oyuncuları bunun adil olmadığını düşünebilir ancak daha iyi şartlara sahip Xbox One kullanıcılarının XBL live üyeliği için aylık ödeme yaptığını hatırlatalım. PC oyuncuları çoklu oyuncu modlarını ücretsiz oynayabiliyor.

Battlefield 1 ‘deki ilerleme saklanacak

Oyuncuların ücretsiz deneme boyunca kaydettiği ilerleme saklanacak. Daha sonra oyunu satın almaya karar verirlerse bu ilerlemeden devam edebilecekler. Ancak hatırlatmakta fayda var; EA, ücretsiz denemeyi PS4 için açıklamadı. Öte yandan EA, geçtiğimiz gün oyun için gelecek 4 genişleme paketini detaylandırmıştı. Tüm genişlemeleri içeren sezon biletinin Amerika için 50 dolar olarak ücretlendirildiği paylaşılmıştı.

Nintendo Switch oyun basınını ikiye böldü