Intel’de Akıllı Saat İşine Girdi

saatön

Apple’ın geçtiğimiz yıl iWatch adlı bir akıllı saat piyasaya süreceğini duyurması üzerine teknoloji firmaları yarışa girdi.

iPhone piyasaya çıktığında akıllı telefon kervanını kaçıran firmalar Apple’dan önce akıllı saat ürünü piyasaya sürmek için çalışmalara başladı. Samsung Galaxy Gear, Sony Smart Watch ürünlerini piyasaya sürdü. Bu büyük markalar dışında adı duyulmamış akıllı saat ürünleri de piyasaya sürüldü. Google’ın en son akıllı saatlere bir işletim sistemi Android Wear’ı duyurması üzerine giyilebilir teknolojiler için çalışmalar hızlandı.

saat

En son akıllı saat haberi de teknoloji devi Intel’den geldi. Intel bugün, akıllı saat ürünleriyle tanınan Basis Science firmasını satın aldı. Basis Band sağlık takipçisi adlı ürünüyle tanınan firma için Intel 100 milyon dolar ödeyecek. 2011 yılı itibariyle şirketin değeri 32 milyon dolara çıkmıştı. 199 dolardan satılan akıllı saatler Bluetooth üzerinden iOS ve Android akıllı telefonlara bağlanabiliyor. Saat, uyku düzenini ve kalp ritmini ölçüyor. Bilgileri telefonu yollayarak kaydediyor.

TP-LINK, 2013’de de Açık Ara Lider