Barbie yönetmeninin Oscar almaması tartışma konusu oldu

Barbie filmi

Geçtiğimiz yıla damga vuran filmlerden olan Barbie yönetmeninin Oscar almaması tartışmalara konu oldu. İşte tüm detaylar.

Carey Mulligan, Barbie’nin yönetmeni Greta Gerwig’in bu yılki Akademi Ödülleri’nde sansasyonel bir şekilde reddedilmesinin ardından “şok olduğunu” itiraf etti. 2024 Oscar adaylıkları, hem Gerwig’in hem de başrol oyuncusu ve yapımcı Margot Robbie’nin aday gösterilmemesi ile sonuçlandı. Sonuçların ortaya çıkmasının ardından Barbie yıldızı Ryan Gosling’in açık mektubu da dahil olmak üzere şiddetli bir tepki yağmuru başladı. Ödül töreninde Poor Things’den Emma Stone ve Killers of the Flower Moon oyuncusu Lily Gladstone gibi yıldızlarla yarışan erkeklerin Oscar almasına rağmen kadınların adının dahi geçmemesi ile olay oldu.

Barbie yıldBarbie filmi bu ülkede de yasaklandı!ızından şaşırtan Barbie rekor kırdı! The Dark Knight’ın izlenme rekoru bile geçildiaçıklama

The Times’a verdiği bir röportajda Mulligan, Barbie’nin küçümsenmesinden kaynaklanan kargaşaya değindi ve Gerwig’in onaylanmayı hak edecek başka ne yapması gerektiğini sorguladı. “Greta adına içim parçalandı çünkü bir yönetmen olarak aday gösterilmek için başka ne yapabileceğinizi bilmiyorum” dedi. “Eleştirmenlerden olumlu not alan, aynı zamanda inanılmaz bir küresel başarı elde eden bir film yapıyorsunuz ama yine de aday gösterilmiyor musunuz?” Oscar adaylıkları geçen ay açıklandığında, aralarında Barbie’nin yıldızları Gosling’in olmasının ancak başroldeki kadınların olmaması olay olmuştu. Film ciddi anlamda başarı kazansa da kadınların aday gösterilmemesi filmin tam olarak eleştirdiği konu olarak nitelendirildi. Ancak tüm eleştirilere rağmen neticede Oscar gelmedi.

SOSYAL MEDYA ORTAMINDA  ÇOCUKLARIN DİJİTAL KİMLİĞİNİ KORUMANIN 7 YOLU