Bankalar İhtiyaç Kredisi Verirken Neye Bakıyor?

ana resim

Herkesin çeşitli dönemlerde acil olarak nakit ihtiyacı olabiliyor. Bu gibi durumlarda çevrenizden borç istemek gibi yöntemler yerine ihtiyaç kredisi kullanmak sizin için daha pratik bir yöntem olabilir. İhtiyaç kredisi her türlü acil nakit ihtiyacında kullanılabilen ve en sık tercih edilen kredili ürünlerden biridir. Hemen herkes hayatının bazı dönemlerinde ihtiyaç kredisi başvurusu yapabiliyor ve ihtiyacı karşılayacak meblağı bankadan alıyor. Sonrasında geri ödemelerini taksitler halinde yapabiliyor.

İhtiyaç kredisi konusunda en çok merak edilen unsurlardan biri de bankaların kredi başvurularına hangi unsurlara göre değerlendirdiği oluyor. Bankaların ihtiyaç kredisi başvurularına değerlendirirken dikkate aldığı birkaç unsurun olduğunu belirtelim. Bu unsurların ilki kredi notudur. İhtiyaç kredisi kullanabilmeniz için kredi puanınızın belirli bir düzeyin üzerinde olması gerekiyor. Aksi halde yapılan başvuru çok yüksek olasılıkla reddedilecektir.  Kredi notu 1 ile 1900 arasında değişir. 1900, en yüksek kredi notudur.  İhtiyaç kredisi alabilmek için de kredi puanınızın 1500 ve üzerinde olması beklenir.

Bankalar tarafından dikkate alınan bir diğer unsur da gelir durumunuzdur. Bankadan ne kadar kredi talep ettiğinize bağlı olarak gelir seviyenizin incelendiğini ve bu doğrultuda banka tarafından bir karar verildiğini söyleyebiliriz. Bankadan talep ettiğiniz kredi miktarının aylık geri ödemesinin aylık gelirinizin üzerinde olması durumunda banka kredi başvurunuzu reddedecektir. Dolayısıyla bankadan ne kadar kredi talep ettiğiniz ve aylık gelir durumunuz arasındaki ilişki bankalar tarafından dikkate alınan bir diğer unsuru oluyor.

Bu arada bankadan kredi alabilmek için aylık gelir durumunuzu belgeleyebilir olmanız da önemlidir. Aylık geliriniz yüksek olabilir ancak bunu belgeleyemiyor olmanız durumunda bankalar tarafından bu durum dikkate alınmayacaktır. Dolayısıyla belgeleyebileceğiniz gelir durumunu dikkate alarak bankadan ihtiyaç kredisi talebinde bulunmanız daha doğru olur. Peki, ihtiyaç kredisi almak için hangi bankayı tercih etmelisiniz?

İhtiyaç Kredisi İçin En Avantajlı Banka Hangisi?

Çok sayıda kişi acil nakit ihtiyacında bu ihtiyacı karşılamak için rotasını Enpara.com internet sitesine çeviriyor. Bunun nedeni ise ihtiyaç kredisinde en avantajlı seçeneği bu bankanın sunuyor olmasıdır. Gayet makul olan kredi faiz oranları sayesinde rahatlıkla kredi talebinde bulunulabilir. Faiz oranları gayet makul ve bu sayede aylık geri ödeme tutarları da çok yüksek rakamlara tekabül etmiyor.

Enpara.com üzerinden ihtiyaç kredisi başvurusu yaptığınızda dosya masrafı kesintisi uygulanmadığını belirtelim. Dosya masrafsız bir kredi kullanma imkânı sunuyor olması nedeniyle pek çok kişinin öncelikle tercihi dijital bankacılık dendiğinde ilk akla gelen banka olan Enpara.com oluyor.  Elbette acil nakit ihtiyacı olanlar için dosya masrafı kesintisinin uygulanmaması büyük bir önem taşıyor.

Düşük faizli olması ile birlikte kullanmasının son derece kolay olması da ihtiyaç kredisi başvurularının endişesiz bir şekilde yapılmasına olanak tanıyor. Aynı zamanda site üzerinden ihtiyaç kredisi hesaplama işleminin kolaylıkla yapılabildiğini belirtelim. Aylık ne kadar geri ödeme yapacağınız ne kadar kredi kullanmanız durumunda faizin hangi oranda olacağı gibi pek çok sorunun yanıtını anında karşınızda görebiliyorsunuz. Dolayısıyla ihtiyaç kredisi başvurusu yapmadan önce mutlaka kredi hesaplama aracını kullanmanızı öneririz.

İhtiyaç Kredisi Ne Fazla Ne Kadar Alınabilir?

Hangi bankayı tercih ettiğinize bağlı olarak ihtiyaç kredisi en fazla ne kadar alınabilir sorusunun yanıtı değişecektir. Enpara.com tercih edildiğinde 1.000 – 250.000 TL arasında istenen miktarda ihtiyaç kredisi talep edilebiliyor. Aylık geri ödeme taksit sayısı ise 3 ay ile 36 ay arasında değişiyor. Bütçenizi ve gelir durumunuzu dikkate alarak hem bankadan ne kadar talep edeceğinizi hem de aylık taksit sayısını kolaylıkla belirleyebilirsiniz.

İhtiyaç kredisi hesaplama aracı üzerinden gerekli değişiklikleri yaparak aylık taksit tutarlarınızın bütçenize sarsmayacak bir seviyede olmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için aylık taksit sayısında ya da bankadan talep ettiğiniz kredi tutarında değişiklik yapmanız yeterli olacaktır.  Enpara.com internet sitesine tıklamanız durumunda ihtiyaç kredisi başvurunuzu birkaç adımda yapmanız mümkün oluyor.

İhtiyaç Kredisi

iPhone İçin iOS 17.4.1 Güncellemesi Çıktı