eBay Google’ın Yardımına Koştu

eBay ve PayPal Önümüzdeki Yıl Ayrılacak

Avrupa Komisyonu’nun baskıları nedeniyle zor günler geçiren internet devi Google’a, en önemli rakipleri arasında yer alan eBay’den destek geldi.

Son aylarda yabancı firmalara karşı daha sert denetim politikaları uygulamaya başlayan Avrupa Komisyonu, arama motorları alanındaki üstünlüğünü kendi lehine kullanmakla suçladığı Amerikalı internet devi Google‘ı mercek altına aldı ve firmanın arama sonuçlarında adil olduğunu kanıtlaması için algoritmasını kullanıcılarla paylaşmasını istedi. Avrupa Komisyonu’ndan gelen bu beklenmedik istek Google’ı zor durumda bırakırken, Amerikalı internet devine beklenmedik bir rakipten destek geldi.

ebay

Geçtiğimiz günlerde Financial Times’a verdiği röportaj sırasında Google’ın Avrupa Komisyonu’yla yaşadığı sıkıntılar hakkında açıklamalarda bulunan eBay yöneticisi John Donahoe, Avrupa Komisyonu’nun tutumunu yanlış bulduğunu söyledi. Google’ın en önemli rakipleri arasında yer aldığına dikakt çeken eBay yöneticisi, buna rağmen firmanın politikalarının kendilerini rahatsız etmediğini belirtti. Arama motorları alanındaki kriterlerin son yıllarda oldukça hızlı bir şekilde değiştiğini belirten Donahoe, Komisyon’un bunu değişiklikleri takip etmekte zorluk çektiğini söyledi.

Öte yandan Avrupa Komisyonu tarafından kendisine yöneltilen suçlamaları boşa çıkarmak isteyen Google geçtiğimiz günlerde yayınladığı istatistiklerle, Amazon ve eBay gibi rakip firmaların arama sonuçlarında kendilerinden daha fazla kullanıcıya ulaştığını gözler önüne serdi.

Uber Kurucusundan Yeni Uygulama