Teknoloji alanında dünyanın en iyi üniversitelerinden MIT (Massachusetts Institute of Technology) ile işbirliğine giderek Boston-Ümraniye arasında teknoloji köprüsü kuran Avea, Türkiye’de geleceğin teknolojilerini üretme ve uygulama misyonuyla, yeni teknolojilere ve bilgi transferine yatırım yapmayı sürdürüyor.
Türkiye’de GSM sektöründe Ar-Ge sertifikasına sahip ilk operatörü olarak, son dört yıldır Ar-Ge yatırımlarına yaklaşık 122 milyon TL bütçe ayıran Avea, MIT Mobile Experience Lab’te Avea için geliştirilen “FotoFilm” ve “Şehrin Müziği” uygulamalarının ardından yine MIT ile birlikte, bu defa geleceğin teknolojisi olarak kabul edilen giyilebilir teknolojiler üzerine geliştirilmiş yeni projelerini açıkladı. MIT ile gerçekleştirdiği işbirliğiyle 3 yıla yakın bir zamandır geleceğe yönelik çalışmalara imza atan Avea, geleceğe yön veren teknolojileri üreterek, Türkiye’nin de geleceğine yatırım yapmaya devam ediyor.
Avea, geleceğin teknolojilerini şekillendirmek üzere MIT (Massachusetts Institute of Technology) işbirliğinde hayata geçirdiği “Fotofilm” ve “Şehrin Müziği” uygulamalarının ardından, MIT ile geleceğin teknolojisi “Giyilebilir teknolojiler” üzerine odaklandı. Avea ve MIT son olarak kullanıcıya e-postalarına göz atıp video çekebilme imkânı sunan ve giyilebilir teknolojinin son noktası olarak kabul edilen optik-bilgisayar Google Glass’a yönelik uygulamalar geliştirdi.
Yeni gelişmekte olan giyilebilir teknoloji pazarında, operatör açısından yapılabilecek zenginleştirmelere odaklanan Avea, MIT ile Google Glass’a yönelik fark yaratacak birbirinden özel uygulamalar geliştirerek sektörde geleceğin teknolojilerini üreten ve uygulayan bir lider olma iddiasını sürdürüyor. Avea CEO’su Erkan Akdemir Avea’nın MIT’nin çalışma yöntemleri ve Ar-Ge kültürünü içselleştirdiklerine değinerek; “Ar-Ge ve inovasyon yaklaşımının, şirketlerin rekabette fark yaratabilmeleri ve sürdürülebilir büyümeleri için bir zorunluluk; ülkeler için de kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Sürdürülebilir kalkınmanın ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu biliyor ve Ar-Ge ile inovasyon alanında yaptığımız çalışmalarımızla, Türkiye’nin 2023 vizyonuna ulaşmasına da önemli bir katkıda bulunmak istiyoruz. Türkiye’nin teknolojiyi sadece kullanan değil; üreten de olması için tüm kaynaklarımızı seferber ettik. Son 4 yıldır Ar-Ge yatırımlarımıza yaklaşık 122 milyon TL bütçe ayırdık. Ar-Ge yatırımlarımızın toplam yatırımlarımıza oranı ise yüzde 4.5 olarak gerçekleşti. MIT ile geleceğin teknolojilerini birlikte üretiyor ve MIT’den öğrendiklerimizi de Türkiye’ye aktarıyoruz. MIT ile benzer bir işbirliğini Bilkent ile de başlattık. ‘Türkiye artık çağı yakalamaya çalışmamalı, çağın önünde gitmeli’ diyoruz. Çünkü, ülkemizin böyle bir insan kaynağı var” dedi.
Asus FonePad 7 Yeni Versiyonu İle Geliyor!