Asus ürünlerini geri çağırıyor

NVIDIA A100

Tayvan merkezli bilgisayar ve donanım üreticisi Asus kullanıcılarından şikâyet aldı. Bazı kullanıcıların anakartlarının erimeye başladığını bildirmesinin ardından bir ürününü geri çağırmak zorunda kaldı.

Asus ürünlerini geri çağırıyor. Sosyal medyada, bilgisayar şirketi tarafından üretilen bir dizi Z690 Hero anakartının normal kullanımdan sonra yandığı ve duman çıkardığına dair raporlar ortaya çıktı. Güçlü oyun dizüstü bilgisayarlarında kullanım için üst düzey bir anakart olan Z690 Hero ile ilgili şikayetler Asus tarafından kabul edildi. Asus 2021’de üretilen belirli birimleri “potansiyel olarak etkileyebileceğini” ifade etti.

Etkilenenlerin çoğu, ekranda bir bellek başlatma hatası olduğunu gösteren 53’lük bir Bios uyarı kodu gördüğünü bildirdi. Bir kısmı ise duman kokusu aldı ve ürünlerde yanık izleri buldu, sosyal medya platformu Reddit’teki bir kullanıcı ise gerçek bir yangının kıvılcım çıkardığını bildirdi.

TheMaxXHD kullanıcısı, bilgisayarları kapandığında internette gezindiklerini söyledi ve: “Oraya baktığımda, anakartta tam anlamıyla yanmakta olan bir bileşen görüyorum.” ifadesinde bulundu.

asus rog

Asus ürünlerini geri çağırıyor

Asus, web sitesinde yaptığı açıklamada sorunu kabul etti ve arızanın belirli bir parça ve seri numarasına sahip “2021’de üretilen birimleri etkileyebileceğini” vurguladı.

Anakart sahipleri, donanımlarının bu durumdan etkilenip etkilenmediğini görmek için ürün ambalajını inceleyebilir. Ayrıca müşteriler, modellerinin arızalı olup olmadığını görmek için Asus’un web sitesine seri numaralarını da yazabilirler.

Şirket, “Yakın zamanda ROG Maximus Z690 Hero anakartıyla ilgili olay raporları aldık. Sorun, 2021’de 90MB18E0-MVAAY0 parça numarasına ve MA, MB veya MC ile başlayan seri numaralarına sahip birimleri potansiyel olarak etkiliyor.” açıklamasında bulundu.

Razer Blade oyun dizüstü bilgisayarları duyuruldu