Asus RT-AX86U ve RT-AX82U : Oyunculara özel Router ürünleri hazır

Asus RT-AX86U ve RT-AX82U

ASUS, oyunculara yönelik iki yeni yüksek performanslı çift bant Wi-Fi 6 (802.11ax) router modeli olan RT-AX86U ve RT-AX82U’yu duyurdu.

Çok satan RT-AC86U modelinin geliştirilmiş bir sürümü olan RT-AX86U , klasik siyah kasaya oyunlardan ilham alan kırmızı hatlar ekliyor. Bu model, ultra güçlü Wi-Fi 6 teknolojisini toplamda 5700 Mbps’e ulaşan hızlarla birlikte sunarken, göz alıcı RT-AX82U ise 5400 Mbps’e kadar Wi-Fi 6 hızı ve muhteşem Aura RGB dinamik aydınlatma efektleriyle bezeli fütüristik tasarımla geliyor.

Her iki model de başta mobil oyuncular olmak üzere tüm oyunculara hitap eden, kullanımı kolay güçlü oyun hızlandırma özelliklerine sahip. ASUS Router uygulamasında tek tıkla etkinleştirilebilen bir Mobile Oyun Modu bulunuyor. Kablolu cihazlara çevrim içi denetim paneli üzerinden ya da doğrudan Gaming Port’a bağlayarak kolayca öncelik verilebiliyor. RT-AX86U’da ayrıca 2.5 Gbps WAN/LAN portu bulunuyor. Bu port WAN, LAN ve Wi-Fi için gerçek 2 Gbps ağ bağlantısı sunuyor.

Asus RT-AX86U ve RT-AX82U

Ebeveyn kontrolü özelliklerine sahip ASUS AiProtection Pro, oyun için kullanılan akıllı telefonlar da dahil olmak üzere tüm bağlı cihazlara koruma sağlıyor. Router’lar ayrıca benzersiz ASUS AiMesh teknolojisine de destek veriyor. Bu sayede bu modelleri AiMesh uyumlu diğer ASUS router’larla birlikte kullanarak bir ağ sistemi oluşturup tüm evi kapsayan bir ağ kurmak mümkün oluyor.

Oyunlar için tasarlandı

RT-AX86U ve RT-AX82U kullanıcıların oyunları kolayca hızlandırmasını sağlayan özelliklerle donatıldı.

Ücretsiz ve kullanımı kolay ASUS Router uygulamasına Mobil Oyun Modu eklendi. Tek dokunuşla mobil oyunları hızlandırma imkanı sunan bu özellik, ASUS Router uygulamasının çalıştığı cihazın tüm trafiğine otomatik olarak öncelik veriyor ve mümkün olan en iyi oyun deneyimini yaşatıyor. Ayrıca mobil cihazlar, daha boş olan 5 GHz bandında daha yüksek hızlardan yararlanabiliyor.

Asus RT-AX86U ve RT-AX82U

Kullanıcılar router’ın çevrim içi denetim panelindeki Gear Accelerator işlevini kullanarak istedikleri cihaza da öncelik verebiliyor. Kablolu oyun cihazları için özel olarak ayrılan Gaming Port adlı LAN girişi ise bağlanan cihaza öncelik tanıyor.

Open NAT özelliğinin sunduğu üç adımlı kolay yapılandırma işlemiyle port yönlendirme kolaylaşırken, Adaptive QoS de oyunlar dahil olmak üzere farklı uygulamaların trafiğine öncelik verecek şekilde ayarlanabiliyor. Böylece ağda darboğazlar geçmişte kalıyor.

RT-AX86U’da ayrıca WAN ya da LAN için kullanılabilen 2,5 Gbps bağlantı noktası ile yıldırım hızında 2 Gbps kablolu bağlantı kurulabiliyor. Böylece RT-AX86U; WAN, LAN ve Wi-Fi ile 2,5 Gbps ağ desteği sunuyor.

RT-AX86U, en iyi bulut oyun deneyimi için NVIDIA GeForce NOW tarafından önerilirken, RT-AX82U da GeForce NOW programına dahil olmak için hazır hale geldi.

TCL 10L akıllı telefon inceleme. Büyük ekran ve toplamda 5 kamera!