Asus ROG Strix güç kaynakları duyuruldu!

Asus ROG Strix

Asus, oyunculara hitap eden Asus ROG Strix serisi güç kaynakları modellerini duyurdu. Baklım bu güç kaynakları oyunculara neler sunuyor?

Asus, yüksek performanslı oyun sistemleri için tasarlanan 750W ve 650W modellerinden oluşan Strix güç kaynağı serisini duyurdu. Her iki model de ROG’a özel soğutma teknolojisi ile üst düzey bileşenleri bir araya getirerek çok çekirdekli işlemciler ve en yeni ekran kartlarına son derece sessiz bir şekilde güç sağlıyor.

ROG Strix serisi güç kaynakları ROG Thor serisinde kullanılan soğutma bloklarından yararlanıyor. Kütle ve yüzey alanının dikkatle dengelendiği bu soğutma bloğu, eksen teknolojili fanların çalışmasına gerek kalmadan önce bile büyük miktarda güç iletilmesini sağlıyor.

Nvidia GeForce 431.60 sürücüsü çıktı!

Üst seviye ROG Strix ekran kartlarında kullanılan tasarımı temel alan Eksen Teknolojili fanlarda daha küçük bir yuva bulunuyor. Daha uzun tasarlanan kanatlar ise havayı aşağıya yönlendirerek statik basıncı artıran bir bariyer halkasına bağlı. Dayanıklılık büyük önem taşıdığından pervane çift rulmanlı bir tabana monte ediliyor.

Bu tasarım, kaymalı yataklı modellere göre iki kat daha uzun ömür sağlıyor. ROG soğutma bloklarının da eklenmesiyle son derece verimli hale gelen soğutma sisteminde fanların düşük hızda çalışması yeterli oluyor. Bu da gürültü seviyesini en aza indiriyor.

Japon üretimi kapasitörler ve düşük RDS MOSFET’ler, 10 yıllık garanti için temel oluşturuyor. Strix güç kaynakları bu sayede 80 PLUS Gold sertifikasını da taşıyor. Sonuç olarak, en yoğun oyunlara dayanabilecek, son derece sessiz ve verimli bir güç kaynağı ortaya çıkıyor.

Asus ROG Strix

ROG Strix serisi güç kaynakları tamamen modüler bir yapıya sahip. Ürünle birlikte gelen eksiksiz kablolar en yeni donanımlara uyum sağlıyor. 24 pimli güç kablosu, iki adet 6+2 pimli PCIe ve iki adet 8 pimli EPS 12V güç kabloları dalgalanmayı azaltarak yoğun anlarda kararlılık sağlayan kapasitörlerle birlikte geliyor.

Kullanışlı manyetik logo ve güç kaynağının dış kenarlarına uygulanabilen desenlerle ürünü daha da kişiselleştirmek de mümkün.