ASUS ROG Phone 5S, üç ana yükseltme ile gelecek

ASUS ROG Phone 5S, üç ana yükseltme ile gelecek

ASUS, orijinal ROG Phone 3’ün geliştirilmiş bir versiyonu olarak yılın ikinci yarısında ROG Phone 3S’yi (diğer adıyla ROG Phone 3 Strix Edition) duyurmuştu. Yakın tarihli bir sızıntı, Tayvanlı üreticinin ASUS ROG Phone 5S cihazını 16 Ağustos’ta duyurabileceğini iddia etti. Şimdi söz konusu cihaz hakkında daha fazla detay ortaya çıktı.

Henüz markadan gelen resmi bir onay yok. Ancak Vietnamlı kaynak ROG Phone 5S’nin bu yılın başlarında piyasaya sürülen orijinal ROG Phone 5’e göre üç büyük güncelleme ile geleceğini iddia ediyor. Daha önceki raporlardan sızan bilgilere göre ROG Phone 5S Snapdragon 888 Plus ile gelecek. Cihazdaki ikinci iyileştirme, 90Hz yenileme hızının eklenmesi olacak. ROG Phone 5, 60/120/144Hz yenileme hızı sunarken, yakında çıkacak olan ROG Phone 5S, 60/90/120/144Hz yenileme hızını destekleyecek. ROG Phone 5S’de görülecek olan üçüncü yükseltme ise sanal RAM desteği olacak. Raporlara göre cihaz 6 GB’a kadar genişletilmiş RAM sunacak. Örneğin 12 GB RAM varyantı varsa 6 GB sanal RAM eklenerek 18 GB RAM elde edilecek.

ASUS ROG Phone 5S, üç ana yükseltme ile gelecek

Haberin kaynağı ayrıca, ROG Phone 5S‘in teknik özelliklerinin ve tasarımının orijinal modelle aynı olacağını söyledi. Yakın tarihli bir sızıntıya göre cihaz 16 GB RAM + 256 GB depolama ve 18 GB RAM + 512 GB depolama gibi varyantlarda gelebilir. Akıllı telefonun 16 Ağustos’ta Çin’de piyasaya sürülmesi beklenirken, küresel lansmanın Eylül ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Şu anda, ROG Phone 5S’nin fiyatlandırması hakkında herhangi bir bilgi mevcut değil.

Lenovo adeta rakiplerine meydan okudu