Asus, gaming ve mining üzerine yatırımlarını sürdürecek – Röportaj

Asus

Özellikle video oyun severler için Asus en önemli markalardan bir tanesi. Ürettiği ekran kartlarından ana kartlara hatta oyun odaklı akıllı telefonlara kadar birçok noktada faaliyet gösteren firma, önümüzdeki dönemlerde de yatırımlarını artırmayı hedefliyor.

Son yıllarda giderek yaygınlaşan sanal para madenciliği tarafında da donanım üreticisi olarak ciddi bir rolü bulunan Asus, yine bu sektörde de yatırımlarına devam etme düşüncesinde.

Rog Phone ön inceleme

Asus’tan Jackie Hsu konuyla ilgili; “Oyunculara ve kripto para üreticilerine yönelik çalışmalarımız devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Asus’tan Jackie Hsu ile gerçekleştirdiğimiz röportaj

İyi seyirler.

Kripto para birimi nedir, nasıl çalışır ve neden kullanıyoruz?

İnternet ile sıkı bir ilişkisi olan bu para birimi, kriptografiyi kullanır. Böylece anlaşılmayan bir kod haline dönüşen satın alma ve aktarma işlemleri resmi bir kimlik gerektirmez. Bilinen ilk kripto para birimi 2009 yılında Satoshi Nakamoto tarafından ortaya atılan Bitcoin’dir. Geçtiğimiz on yılda bu tür sanal birimleri hızla yaygınlaştı ve şu an internette 1000’in üzerinde sanal para birimi mevcut. Ancak Bitcoin, ilk çıktığı günden beri zirvedeki yerini koruyor. Kasım 2017 itibariyle faiz patlamaları Bitcoin değerini oldukça yükseltti ve şuan 10.000 doların üzerinde seyrediyor. Bitcoin’in Kasım 2017 itibarıyla yaklaşık 180 milyar dolar piyasa değeri bulunmaktadır.

Kripto para birimleri nasıl çalışır?

Kripto para birimlerinin herhangi bir merkez bankası veya resmi kuruluş ile ilişiği yoktur. Kişi adı kullanılmadan veya fiziksel olarak bankaya gitmek zorunda kalmadan kullanıcıların güvenli ödeme ve yatırım yapmalarını sağlar. Bu para birimine ait paraları oluşturmak için karmaşık matematik problemleri çözebilen bilgisayar gücü kullanılır ve buna madencilik adı verilir. Kullanıcılar paralarını brokerlardan alabilir. Daha sonra da şifreli cüzdanlarını kullanarak paralarını harcayabilir ya da biriktirebilirler. Kripto para birimi teknolojisi hala mevcut finansal koşullarla gelişmektedir. Tahviller, hisse senetleri ve diğer finansal varlıkları içeren işlemler sonucunda sanal ortamda işlem görürler. Devamı için tıklayın.

Huawei P20 inceleme! Bu telefonun kamera performansına şaşıracaksınız!