Asus bu telefonda öyle bir pil kullandı ki!

ASUS ZenFone

Mobil cihazların pil problemi, zaman içinde her kullanıcıyı canından bezdirebiliyor. Özellikle, mobil cihazlarda enerji tüketimi konusunda bilinçli olmayan kullanıcılar, en güçlü pile sahip telefon ve tabletleri bile hergün şarj etmek zorunda kalabiliyorlar, üstelik pillerin zaman geçtikçe güçten düştüğünü ve giderek daha az enerji depolayabildiğini de unutmayalım.

ASUS-ZenFone-Max[1]

Bilim insanları yeni pil teknolojileri geliştirmek konusunda da umutsuzlar, dolayısıyla mobil teknolojide piller şişe ağzı konumunda bulunuyor. Ne kadar güçlü, ne kadar karizmatik, ne kadar ileri teknoloji bir mobil cihaz sahibi olursanız olun, pil teknolojisi on sene önceki cihazların pilleriyle aynı olacak. Bu yüzden de kullanıcılar sürekli şarj etme ihtiyacından kurtulamıyor.

Asus şimdi bu sorunun farkında olarak, Hindistan’da duyurusunu yaptığı ZenFone Max modelinde 5000 mAh kapasiteli pil kullandığını açıkladı. Bu boyutta bir pil, bir akıllı telefonda ilk defa kullanılıyor. Hatta telefonu, diğer mobil cihazların biten şarjlarını doldurmak için bir “power bank” olarak kullanmak da mümkün olacak. Yeni telefonda ayrıca 13-megapixel f/2.0 kamera, lazer oto-fokus ve dual-tone LED flaş ve  5-megapixel ön kamera bulunuyor. Telefonun en çok enerji harcayan parçası olan ekran ise 5.5 inç boyutunda Gorilla Glass 4 camdan üretilmiş. Snapdragon 410 işlemcisine sahip telefonun RAM miktarı ise 2 GB.