ASUS Android Oyun Konsolu Pazarına Giriyor

ASUS Android Oyun Konsolu Pazarına Giriyor

Tayvanlı teknoloji devi ASUS’un Android oyun konsolu pazarına girebileceği 2 farklı kaynaktan gelen bilgilerle ortaya çıktı. ASUS Game Box adlı konsolun görüntüleri de BSIG’in sitesinde ortaya çıktı.

Android oyun konsolu pazarı son 2 yıldır oldukça revaçta. Akıllı telefon ve tabletinizde oynadığınız oyunları televizyonda gibi farklı ortamlarda oynayabilme ihtiyacıyla ortaya çıkan Android oyun konsolları NVIDIA gibi büyük oyuncuların pazara girmesiyle diğer firmaların dikkatini çekmişe benziyor. Bu firmalardan biri de Tayvanlı teknoloji devi ASUS. AnTuTu Benchmark ve Bluetooth Speical Interest Group (BSIG) web sitelerinde ortaya çıkan belgelere göre ASUS, Android oyun konsolu Game Box üzerinde çalışıyor.

asus game box

BSIG sitesinde Bluetoot 3.0 HID K+M kombo cihaz modülü olarak tanımlanan konsol, oyun pazarına yönenik klavye ve fare eklenebilen Akıllı TV kontrol cihazı olarak belirtilmiş. Bluetoot sayesinde 10 metre kablosuz olarak kullanılabilen cihazda 430mAh kapasiteli bulunuyor ve 12 saat oyun oynanabiliyor.

asus game box test sonuçları

AnTuTu’nun sayfasındaysa Game Box’ın teknik özellikleri yer alıyor. AnTuTu’ya göre cihazda 4 çekirdekli NVIDIA Tegra 4 işlemci, 1280x720p çözünürlük, 2GB RAM, 8GB dahili depolama alanı, microSD kart desteği, USB 2.0/3.0 bağlantı noktaları ve Android KitKat işletim sistemi bulunuyor. Test sonuçlarına göre Game Box, NVIDIA Shild’in çok az bir farkla gerisinde kalıyor. Shield 37389 puan alırken ASUS Game Box 36024 puan elde ediyor.

asus game box özellikler

LG G3’ün İlk Test Sonuçları Ortaya Çıktı