Ask.fm Yasaklandı!

Ask.fm Yasaklandı

Soru sorma platformu olarak hayatımıza giren Ask.fm, TİB (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) kararı ile erişime kapatıldı.

Popüler soru sorma platformu olan Ask.fm, 02.06.2014 tarihi itibari ile, TİB tarafından alınan karar gereği erişimi engellendi.

Ask.fm Yasaklandı!

Özellikle genç nesil tarafından ziyaret edilen Ask.fm isimli soru sorma platformu TİB tarafından alınan idari tedbir nedeniyle birçok kullanıcının erişimine kapattı.

Bildiğiniz üzere kullanıcıların sorular sorduğu ve yanıtladığı bilgi paylaşma sitesi olarak hayatımızda yer alan Ask.fm, TİB tarafından alınan karar ile yasaklandı. Siteye giriş yapmayı deneyen kullanıcılar aşağıdaki ifade ile karşılaştı;

“Telekomünikasyon iletişim başkanlığı tarafından 5651 Sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu internet sitesi (ask.fm) hakkındaki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın 02/06/2014 tarihi ve 490.05.01.2014.-101528 sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır.”

Popüler soru sorma platformunun neden erişeme kapatıldığına dair ise TİB tarafından henüz resmi açıklama gelmedi.

Google’a Rekor Talep