Aralık Ayının Kazananları PS4 ve Black Ops 3 Oldu

playstation 4

NPD Group tarafından yayınlanan veriler, Aralık ayının kazananlarının PlayStation 4 ve Call of Duty: Black Ops 3 olduğunu gösterdi. Bu ikili aynı zamanda 2015’e damga vurdu.

Oyun dünyasını yakından takip eden araştırma şirketi NPD Group, Aralık ayı sonuçlarını açıkladı. NPD Group tarafından yayınlanan veriler, PlayStation 4‘ün Aralık ayında da Xbox One’dan daha çok satmayı başardığını gösterdi. Sony’nin yeni nesil konsolu böylece 2015 boyunca bir kez bile Xbox One’ın gerisinde kalmamış oldu. Ancak bu Xbox One’ın başarısız olduğunu anlamına gelmiyor. Çünkü NPD Group’a göre hem PlayStation 4 hem de Xbox One, öncülleri olan PlayStation 3 ve Xbox 360’a göre çok daha fazla satıyor.

Call of Duty Black Ops 3

Yılın sona ermesiyle birlikte geride bıraktığımız yılın genel performansını da değerlendiren NPD Group, 2015 yılında oyun konsollarına ve oyunlara toplamda 3.22 milyar dolar harcandığını açıkladı. Bu da 2014 yılına kıyasla yüzde 1.5’luk bir düşüş anlamına geliyor. Oyun dünyasında donanım satışların yüzde 4, yazılım satışlarında yüzde 2’lik düşüş yaşanırken, aksesuar satışlarında yüzde 12’lik artış görüldü.

Aralık ayının en çok satan oyunu ise, Star Wars: Battlefront ve Fallout 4 gibi güçlü rakiplerini geride bırakan Call of Duty: Black Ops 3 oldu. Beğeni toplayan yeni Call of Duty oyunu, böylece geçtiğimiz yılın en başarılı oyunu olmayı başardı.

Anonymous Şimdi de Tayland Mahkemesinin Peşinde