Apple’ın yapamadığını Vivo V11 yaptı!

vivo v11 4

Çinli üretici Vivo, Vivo V11 modelinde parmak izi sensörünü ekranın altına yerleştirmeyi başardı. Ayrıca Vivo V11 diğer özellikleriyle de dikkat çekici bir akıllı telefon olmayı başarmış. İşte detaylar.

Çinli akıllı telefon üreticisi Vivo, sektörde bir ilke imza atmayı başardı. Uzun zamandır dikkat çekici özellikler üzerinde çalışan Vivo markası, Apple ve Samsung’un uzun süredir üzerinde çalıştığı bir teknolojiye sahip. Uzun bir bekleyişin ardından Vivo V11 özellikleri ile dikkat çekici olmayı başardı. Cihazın detayları sizlerle.

Vivo V11 özellikleri neler?

Sırayla başlayalım, cihazda 6.41 inç büyüklüğe sahip AMOLED panelli bir ekran bulunuyor. 18:9 orana sahip bu ekran Full HD+ çözünürlük sunuyor. Çerçevesiz şekilde tasarlanan ekranda birde çentik bulunuyor. Ekran kısmına birazdan tekrar döneceğiz.

Vivo V11

Ekranın altında Qualcomm Snapdragon 660 yongası yer alıyor. 2.2 GHz hıza sahip bu yongada Adreno 512 GPU bulunuyor. 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip olan telefonda microSD kart desteği de sunuluyor. Ayrıca çift SIM kart desteği olduğunu da belirtelim.

Telefonda 12 MP çözünürlüğe ve f/1.8 diyaframa sahip ana kameraya ek olarak 5 MP f/2.4 özelliklerinde ikinci bir kamera daha var. Ön tarafta ise 25 MP f/2.0 özçekim kamerası yer alıyor.

Vivo V11

Samsung’un CEO’su katlanabilir telefon için tarih verdi

Tüm bu donanım 3400 mAh bataryadan güç alıyor. 18W hızlı şarj desteği sunan telefonun en kötü tarafı ise USB-C yerine micro USB porta sahip olması. Vivo’nun neden USB-C kullanmadığı gerçek bir merak konusu.

Yazılım tarafına geçtiğimizde Android 8.1 Oreo üzerinde çalışan Funtouch 4.5 arayüzünü görüyoruz. Bu arayüz pil ömrü ve performans için optimize edilmiş olmasıyla dikkat çekiyor.

Vivo V11

Vivo V11’in parmak izi sensörü ekranın altında!

İşte ekran konusuna geri döndüğümüz nokta tam olarak burası. Apple ve Samsung’un üzerinde çalıştığı bu yeni teknoloji Vivo V11 modelinin en dikkat çekici özelliği. Telefonun herhangi bir yerinde parmak izi sensörü bulunmuyor gibi görünüyor. Ancak aslında sensör, ekran panelinin içerisine yerleştirilmiş durumda.

Ekranın alt-orta kısmına konumlandırılan parmak izi sensörü dışardan bakıldığında belli olmuyor. Ancak açmak için parmağınızı ekrana dokundurmanız yeterli. Ayrıca “Face Access” olarak adlandırılan yüz tanıma sistemi de mevcut.

Vivo V11 modeli “Starry Night” ve “Nebula” olmak üzere iki farklı renk seçeneğine sahip. Telefon 6 Eylül tarihi itibariyle satışa çıkacak. Ayrıca Hindistan’da resmi bir etkinlik düzenlenmesi de bekleniyor.