Apple’ın şifresini kırmak için zorluyorlar!

Appleın şifresini kırmak için zorluyorlar

Teknoloji dünyasının liderlerinden Apple‘ın popüler modeli iPhone‘un şifresini hala kıramadılar.

New York’taki uyuşturucu davası kapsamında, iPhone‘un şifresinin kırılması için halen firmanın yardımına ihtiyaç duyulduğu belirtildi. ABD Adalet Bakanlığı’nın, New York federal mahkemesine gönderdiği resmi evrakta, Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI), bir uyuşturucu satıcısına ait olduğu belirtilen cihazdaki bilgilere ulaşmak için hala Apple‘ın yardımına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

FBI Direktörü James Comey, iki gün önce yaptığı açıklamada, San Bernardino kentinde terör saldırısını düzenleyen Seyid Rıdvan Faruk’a ait iPhone‘nun şifresini kırmak için kullanılan yöntemin diğer modeller için çalışmayabileceğini ifade etmişti. New York Doğu Bölgesi Mahkemesi Hakimi James Orenstein, 29 Şubat’ta Apple‘a cihazın güvenlik kilidini kırması yönünde emir verebilmek için gerekli yasal dayanağın bulunmadığına karar vermişti.

ABD Adalet Bakanlığı ise Orenstein’in bu kararını temyize götürmüştü. Bakalım bu ikili düellonun galibi kim olacak? Siz şirketin takındığı bu tavrı haklı buluyor musunuz? Yoksa şirketin adalete yardım mı etmesi gerekiyor?