Apple’dan uluslararası garanti sürprizi

apple 2

Apple, akıllı telefon pazarının yükselen pazarlarından biri olan Hindistan’da uluslararası garanti şartlarını güncelledi. İşte detaylar.

Akıllı telefon pazarının lider isimlerinden biri olan Apple’ın geniş bir pazar ağı olduğunu zaten biliyoruz. Cupertino merkezli şirketin bu kadar geniş bir pazar ağına sahip olması, ister istemez fiyat hinterlandını da genişletiyor. Örneğin yeni iPhone modeli iPhone X Amerika’da 999 dolardan satılırken, Türkiye’de ise 6099TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Kabaca bu telefonun Türkiye’de de 1650 dolardan satıldığını söylemek mümkün.

Elbette en pahalı iPhone, Türkiye’de satılmıyor. Fakat ülkemizin bu konuda zirveye yakın olduğunu söylemek mümkün. Aradaki 650 doları bulan fiyat farkı insanları ziyaret ettikleri ülkelerden telefon almak zorunda bırakabiliyor. Böyle bir durumda Apple’ın vermiş olduğu 1 senelik uluslararası garanti, hayli iş görüyor. Ya da görüyordu demek daha doğru olur. Zira Apple bir süre önce Türkiye’deki uluslararası garanti şartlarını değiştirmişti.

Fakat Apple’ın uluslararası garanti şartlarını değiştirdiği tek yer Türkiye değil. Geçtiğimiz gün yapılan bir açıklamaya göre Hindistan’daki uluslararası garanti şartları da değiştirildi. Fakat bu değişiklik Türkiye’dekinin aksine kullanıcıları korumaya yönelik diyebiliriz. Zira artık Hindistan dışından alınan kilitsiz iPhone modelleri de uluslararası garanti kapsamına girecek. Yani Hindistan’daki kullanıcılar, yurt dışından aldıkları telefonları ülkelerinde de 1 sene boyunca gönül rahatlığıyla kullanabilecekler. Bu arada iPhone X’in Hindistan’daki satış fiyatının yaklaşık olarak 1362 dolara denk geldiğini de belirtelim. Yani ülkemizdeki fiyattan yaklaşık olarak 300 dolar daha ucuz.