Apple’a ikinci darbe Huawei’den geldi!

huawei mate s force touch

Huawei’nin bir süredir konuşulan akıllı telefonu Mate S sonunda satışa çıktı. Bir sürprizle satışa çıkan Huawei Mate S modelinin teknik özellikleri beklenildiği gibi. Ancak biri hariç. Huawei Mate S modelinde Force Touch özelliğinin olmasını kimse beklemiyordu!

huawei-mate-s-force-touch

Huawei, ülkemizde de satılan oldukça başarılı bir akıllı telefon markası. Firma son dönemlerde yenilikçi modelleri ve uygun fiyatıyla dikkat çekiyor. Bu modellerden birisi de Mate S oldu. Farklı isimlerle anılan bu modelin isminin artık değişmeyeceğini ve Huawei Mate S olarak kalacağından eminiz. Çünkü Huawei Mate S satışa çıktı.

Huawei Mate S’in teknik özellikleri daha önce size aktardığımız şekilde. 8 çekirdekli HiSilicon Kirin 935 işlemci, Mali-T628 GPU grafik işlem birimi, 3GB LPDDR4 RAM, 64 GB RAM, 20 MP arka, 8 MP ön kamera, 4100 mAh batarya ve Android 5.1 Lollipop işletim sistemiyle satışa çıkan Mate S modelinin fiyatı 599 Dolar. 185 gram ağırlığındaki telefonda 4G LTE desteği de bulunuyor. Oppomart isimli internet sitesinde satışa çıkan Mate S hakkında şimdiye kadar okuduklarınız son derece normal. Şaşırtıcı olan şey şu, bu modelde kimsenin tahmin etmediği bir özellik var. O da Force Touch!

Yaklaşık 6 aydır Apple ile birlikte anılan Force Touch özelliğinin iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde olması bekleniyor. Hatta Apple bu teknolojiye giriş yaptı ve Macbook ile Apple Watch’ta bu teknolojiye yer verdi. Eylül ayında duyurulacak olan yeni iPhone modellerinden önce Force Touch’a sahip bir akıllı telefonun satışa çıkması Apple için üzücü bir haber oldu.

Üstelik bu ilk değil. Dün ZTE markasının Axon Mini modeli TENAA sertifikası alırken görüntülenmiş ve o modelde de Force Touch özelliği dikkat çekmişti.

ZTE, Apple’a meydan okuyor!