Apple’a 539 milyon dolar para cezası

Apple'a 539 milyon dolar para cezası

Apple son dönemlerde başını cezalardan kurtaramadı ve şimdi bunlara bir yenisi daha eklendi. İşte tüm detaylar.

FT’ye göre Apple, AB’den yaklaşık 539 milyon dolar (500 milyon euro) para cezasıyla karşı karşıya kalabilir. Ayrıca müzik akışı hizmetlerine yönelik rekabete aykırı olduğu iddia edilen App Store uygulamalarının yasaklanmasıyla karşı karşıya kalabilir. Konuyla ilgili bilgisi olan beş isimsiz kaynağa atıfta bulunan yayın, Avrupa Komisyonu’nun kararını önümüzdeki ayın başında açıklayacağını bildirdi.

Apple'a 539 milyon dolar para cezası

Soruşturma, Spotify tarafından 2019 yılında yapılan bir antitröst şikayetinden kaynaklanıyor ve o dönemde geliştiricilerin müşterileri uygulama dışındaki alternatif abonelik seçeneklerine yönlendirmesini engelleyen App Store kurallarına odaklanıyor. Teknoloji devi soruşturmalara neden olan kurallarını ve kısıtlamaları gevşetti, ancak bu hamle geç gelmiş olabilir. FT’ye göre Komisyon, Apple’ın AB antitröst yasasını çiğnediğini ve App Store’un “yönlendirme karşıtı yükümlülükleri” ile rakipleri için “adil olmayan ticaret koşulları” yarattığını söyleyecek. Teknoloji devi artık App Store uygulamasında üçüncü taraf uygulamalara da izin veriyor ancak buna bir çok şart konuldu. Uygulamalarını App Store’da kullanıma sunmak isteyenler bir çok aşamadan geçmek zorunda kalacak, ki bu da bazı adil olmayan koşullar yaratıyor denebilir.

Teknoloji devi kuralları ve koruyuculuğu nedeniyle bir çok para cezasına daha önce de çarptırıldı, görünüşe göre bu yeni ceza da son olmayabilir denebilir.

ASUS, GeForce RTX 4080 SUPER Noctua OC Edition ekran kartını tanıttı