iPhone Xs ve Xs Max satışları yıl sonunda düşecek

iphone xs max 2

Apple’ın geçtiğimiz hafta sonu satışa sunduğu iPhone Xs ve Xs Max önceki nesillere nazaran daha düşük bir taleple karşılaşmıştı. Peki bu iki modelin satış grafiği nasıl şekillenecek?

Hatırlanacağı üzere Apple, 12 Eylül’de gerçekleştirdiği etkinlikte premium segment için iPhone Xs ve Xs Max modelleri, üst segment içinse iPhone Xr modelini tanıtmıştı. Xs ve Xs Max geçtiğimiz hafta sonu raflardaki yerini aldı. iPhone Xr içinse Ekim’in son haftası işaret edilmişti. Apple’ın premium segmentindeki cihazlara olan talebin fazla olmaması, bu telefonların geleceğine dair bazı spekülasyonların ortaya çıkmasına neden oldu.

iPhone Xs ve Xs Max pahalı olduğu için satmıyor

Genel kanı Apple’ın premium segmentindeki modellerini 900 ve 1000 dolar olarak fiyatlandıracağı yönündeydi. Fakat Apple, 999 dolar 1099 dolarlık etiketle kullanıcıların karşısına çıktı. Doğal olarak bu durum kullanıcılar tarafından pek hoş karşılanmadı.

Geçtiğimiz hafta sonu satışa sunulan iPhone Xs ve Xs Max önceki nesil iPhone modellerine oranla çok daha az sattı. Bu durumu göz önünde bulunduran analistler, iPhone Xr’ın satışa sunulmasıyla birlikte Xs ve Xs Max’a olan talebin daha da azalacağı yönünde hem fikirler. Üstelik 2018 sonlarına doğru bu iki modelin satışının iyiden iyiye yavaşlayacağı ve hatta Apple’ın üretim bandını durdurma kararı alabileceği söyleniyor. Elbette bu biraz abartı olacaktır. Fakat Apple’ın premium segmentindeki modelleri için talep ettiği ücrette beklentilerin üzerinde. Yine de bekleyip göreceğiz.

Apple Watch 4 bataryasıyla şaşkınlık yarattı