Apple yepyeni Mac Studio ve Studio Display’i tanıttı

Studio Display

M1 Max ve yeni M1 Ultra çipe sahip Mac Studio , benzersiz performans ve geniş bağlantı seçeneklerini inanılmaz kompakt bir tasarımla sunuyor.

Apple bugün kullanıcılara rüyalarındaki stüdyoyu yaratmaları için gereken her şeyi sağlamak üzere tasarlanan yepyeni Mac masaüstü bilgisayar Mac Studio’yu ve Studio Display ekranı duyurdu.

Mac Studio, gücünü M1 Max’ten ve kişisel bilgisayarlar için dünyanın en güçlü çipi olan yeni M1 Ultra’dan alıyor. Mac Studio, benzersiz bir performans düzeyini, çok çeşitli bağlantı seçeneklerini ve yepyeni özellikleri inanılmaz derecede kompakt bir tasarımla masanızın üzerinde ve elinizin altında buluşturan ilk bilgisayar.

Mac Studio

Mac Studio ile kullanıcılar, devasa 3D ortamlar için render alma ve 18 adet ProRes video akışını oynatma gibi, hiçbir masaüstü bilgisayarda mümkün olmayan işlemleri yapabiliyor.1 Mac Studio’yu mükemmel bir şekilde tamamlayan Studio Display, tüm Mac’lerle de kusursuz şekilde eşleşiyor.

Studio Display geniş bir 27 inç 5K Retina ekrana, Ana Sahne özellikli 12 MP Ultra Geniş kameraya ve uzamsal ses özellikli, yüksek kaliteli ses sunan altı hoparlörlü ses sistemine sahip. Mac Studio ve Studio Display bir araya geldiğinde her çalışma alanını yaratıcı bir güç merkezine dönüştürüyor. Apple’ın şimdiye kadarki en dayanıklı ve güçlü Mac serisinde yerlerini alan ikili, bugünden itibaren sipariş edilebilecek ve 18 Mart Cuma gününden itibaren müşterilere gönderilmeye başlayacak.

Mac Studio

Mac Studio

Tek parça alüminyum kalıptan üretilen Mac Studio, yalnızca 19,5 santimetre kenarlı kare yüzeyi ve 9,4 cm yüksekliğiyle çok az yer kaplıyor ve çoğu ekranın altına kusursuz şekilde sığıyor. Mac Studio ayrıca olağanüstü bir performansa imkan veren yenilikçi bir termal tasarıma sahip. Benzersiz çift taraflı fan sistemi, hassas bir biçimde yerleştirilmiş hava akış kanalları ve kasanın hem arka hem de alt kısmında yer alan delikler, havayı dahili bileşenler arasından dışarıya yönlendirerek yüksek performanslı çiplerin soğumasına yardımcı oluyor. Üstelik Apple çipin verimliliği sayesinde Mac Studio, en ağır iş yüklerinin altındayken bile son derece sessiz kalıyor.

Mac Studio

Bağlantı Seçeneklerine Kolay Erişim

Mac Studio’nun kompakt tasarımı sayesinde çok çeşitli temel bağlantı seçeneklerine kolayca erişilebiliyor. Mac Studio’nun arkasında, ekranları ve yüksek performanslı aygıtları bağlamak için dört adet Thunderbolt 4 bağlantı noktası, bir adet 10 Gb Ethernet bağlantı noktası, iki adet USB-A bağlantısı noktası, bir adet HDMI bağlantı noktası ve yüksek empedanslı kulaklıklar veya harici amplifikatörlü hoparlörler için bir adet profesyonel ses jakı bulunuyor. Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.0 bağlantıları da yerleşik olarak yer alıyor.

Mac Studio

Studio Display

Studio Display, dar kenarlara sahip büyüleyici bir tam ekran tasarımın yanı sıra ince tasarımına gelişmiş özellikler sığdıran göz alıcı, tamamen alüminyum bir kasaya sahip. Yerleşik stant sayesinde kullanıcılar ekranı 30 dereceye kadar eğebiliyor. Farklı çalışma alanlarının gereksinimlerini karşılayabilmek için Studio Display ile birlikte eğimi ve yüksekliği ayarlanabilen bir stant seçeneği de sunuluyor. Bu stant, ekran ayarlanırken ağırlığı hissettirmeyen bir dengeleme koluna sahip. Ayrıca sunulan VESA montaj adaptörü seçeceği ise yatay ve dikey kullanımı destekleyerek daha fazla esneklik sağlıyor.

3

Etkileyici 27 inç 5K Retina Ekran

Studio Display, 14,7 milyondan fazla piksele sahip bir 27 inç 5K Retina ekran sunuyor. 600 nit parlaklık, P3 geniş renk yelpazesi ve bir milyardan fazla renk desteği sayesinde görüntüler büyüleyici detaylarla hayat buluyor. True Tone teknolojisi, renk sıcaklığını ortama göre değiştirerek daha doğal bir izleme deneyimi yaşatıyor. Sektör lideri yansıma önleyici kaplama, son derece düşük yansıma sağlayarak konforu ve okunabilirliği artırıyor. Studio Display, güneş ışığı gibi parlak ışık kaynaklarıyla aydınlanan çalışma alanları için ise yenilikçi bir nano-texture cam seçeneğiyle geliyor. İlk kez Pro Display XDR’da sunulan nano-texture cam, ışığı dağıtarak parlamayı daha da azaltırken olağanüstü görüntü kalitesi sunuyor.

4

Heyecan Verici Kamera ve Ses Sistemi

A13 Bionic çipe sahip Studio Display, son derece gelişmiş kamera ve ses sistemiyle muhteşem deneyimler yaşatıyor. Üst düzey bir video konferans ekranı olan Studio Display’de Ana Sahne özellikli 12 MP Ultra Geniş kamera yer alıyor. Ana Sahne, hareket halindeki kullanıcıları otomatik olarak kadrajın ortasında tutarak daha da keyifli görüntülü aramalar sağlayan bir özellik.

Studio Display’de son derece düşük gürültü tabanıyla olağanüstü netlikte görüşmelere ve ses kayıtlarına imkan veren stüdyo kalitesinde bir üçlü mikrofon dizilimi de bulunuyor. Studio Display ayrıca şimdiye kadar Mac için geliştirilmiş en iyi ses sistemi olan, yüksek kaliteli ses sunan altı hoparlörlü ses sistemiyle inanılmaz bir dinleme deneyimi sunuyor. Dört adet force-cancelling özellikli woofer, distorsiyonu en aza indirerek güçlü ve açık baslar üretiyor. İki adet yüksek performanslı tweeter ise hassas orta frekanslı sesler ve canlı tizler yaratıyor. Hoparlörler aynı zamanda müzik ve Dolby Atmos özellikli videolar için uzamsal ses desteği sunarak tam anlamıyla sinematik bir izleme deneyimi yaşatıyor. Bütün bu özellikleri bir araya getiren Studio Display, şimdiye kadar bir masaüstü ekranda bulunan en iyi kamera ve ses kombinasyonuna sahip.

5

Kusursuz Bağlantı

Studio Display; ağ bağlantısı, yüksek hızlı çevre birimleri ve depolama aygıtlarının doğrudan ekrana bağlanabilmesi için hızları 10 GBps’ye kadar çıkan üç adet USB-C bağlantı noktasına sahip. Thunderbolt bağlantı noktasıyla kullanıcılar Studio Display’i ve takılı tüm çevre birimlerini tek bir kabloyla Mac’lerine bağlayabiliyor. Aynı kablo bir Mac dizüstü bilgisayara da 96 W güç sağlayabiliyor. Böylece Studio Display, 14 inç MacBook Pro’yu bile hızlı şarj edebiliyor. Ayrıca, MacBook Pro’ya üç adede kadar Studio Display bağlayarak güçlü bir kurgu masası veya animasyon çalışma alanı yaratılabiliyor.

Studio Display’in tasarımını tamamlamak için, Touch ID özellikli Magic Keyboard, Magic Trackpad ve Magic Mouse da yeni gümüş-siyah renk seçeneğiyle ayrıca satışa sunuluyor.

Çin genetik mühendisliğinde önemli hatalar yaptı: Genetiği değiştirilmiş çocuklar