Apple Watch satışları beklenenden iyi gidiyor

Apple watch kanseri

Teknoloji devi Apple, akıllı saat pazarındaki hakimiyetini arttırarak sürdürmeye devam ediyor. Yapılan son çalışma, Apple’ın bu sektördeki bariz üstünlüğünü de gözler önüne sermiş oldu.

Apple Watch satışları beklenenden iyi gidiyor. Piyasada gözlemlenen yüksek talep nedeniyle küresel akıllı saat gönderimleri 2022 yılında %12 artış gösterdi ancak yapılan yeni bir araştırma sonucu yeni yayınlanan rapora göre, 2022’nin dördüncü çeyreğinde enflasyon baskıları ve yavaşlayan Hindistan büyümesi nedeniyle bu pazar %2 geriledi. Bu, pandeminin dünyaya yayıldığı 2020 yılından bu yana sekiz çeyrektir piyasanın ilk negatif büyümesi oldu.

Apple watch kanseri

Yılın en dikkat çeken özelliği talepte fiyat kutuplaşmasıydı. Orta fiyat aralığındaki gönderimler azalırken, $400 ile $100 dolaylarındaki modellerin gönderimleri önceki yıla göre sırasıyla %129 ve %34 arttı.

Araştırma Analisti Woojin Son’a göre, Apple, özellikle 400 dolardan büyük fiyat bandında, küresel akıllı saat pazarındaki ortalama satış fiyatı (ASP) artışını güçlü bir şekilde sürükledi. Bu ASP artışının iki temel nedeni var: Çeşitlendirilmiş bir Apple akıllı saat yelpazesi ve döviz kuru artışı.

Apple Watch "Extreme Sports" versiyonu bu yıl içinde geliyor

Apple Watch satışları beklenenden iyi gidiyor

Bu yıl Apple, Ultra adlı ilk premium modelini ABD’de 799 $ fiyatla piyasaya sürdü. Ayrıca, döviz kuru arttıkça, Apple Watch’un farklı ülkelerdeki yerel fiyatı değişti. Premium segmente olan talep, 2022 yılının sonunda tüketici güvenindeki düşüşe rağmen nispeten güçlü kaldı.

Son ayrıca, “100 dolardan düşük fiyat bandına karşı dikkatli olmamız gerekiyor. Bu segment, Hindistan pazarının dikkate değer büyümesiyle birlikte 2022’de genişlerken, üçüncü çeyrekle karşılaştırıldığında dördüncü çeyrekte büyük bir çekilme gösterdi.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Apple Watch

2022 yılında akıllı saatlerdeki fiyat kutuplaşması, daha yüksek fiyatlı premium modellere olan talebin artmasına neden oldu. Bununla birlikte, COVID-19 salgınının etkileri hala sektörde hissedilirken, tüketicilerin daha düşük fiyatlı akıllı saatlere olan talepleri hala devam ediyor. Apple Watch satışları beklenenden iyi gidiyor

Apple iOS 16.5’i test etmeye başladı