Apple vs Qualcomm rekabetinde yeni gelişmeler yaşanıyor

Apple vs Qualcomm rekabetinde

Apple vs Qualcomm rekabetinde yasal savaş yeniden başladı. Özellikle son dönemlerde bu savaşın az bile olsa geri planda kaldığı tahmin ediliyordu. Fakat tahminler boşa çıktı.

Apple vs Qualcomm rekabetinde ipler iyice gerildi. 2019 yılında çözüldüğü zannedilen bir patent anlaşması yeniden ortaya çıktı. Yasal savaşın henüz bitmediği rahat bir şekilde görülebiliyor. Apple tarafından itiraz edilen patentler hakkında Qualcomm temyiz başvurusu yaptı. Bu davanın seyrini değiştirebilecek gibi görünüyor.

İkili arasında devam eden dava henüz tam olarak sonuçlanmadı. Birbirlerine bu kadar sert bir şekilde girmelerinin en önemli nedeni modem yongalarıydı. Apple, kendi iPhone cihazları için Qualcomm şirketinden modem yongaları aldı. Ancak bu modem yongaları Qualcomm teknolojisini içeriyordu. İşte tartışma tam olarak burada başlıyor.

Apple vs Qualcomm rekabetinde yeni sayfa

Konuyla ilgili yapılan açıklamalara baktığımızda Qualcomm burada dişini daha fazla sivriltiyor diyebiliriz. İkili arasında gerçekleşen tartışmalarda her şirket kendisini haklı olarak görüyor. Ateşli bir şekilde tartışan bu iki marka zaman zaman bir araya gelebiliyor.

Apple vs Qualcomm rekabetinde

Apple CEO’su ve Qualcomm CEO’su Bir keresinde toplantı yapmıştı. Fakat bu toplantı fazlasıyla düşmanca geçti. Böylece kimsenin bu iki markanın barışacağı konusunda umudu kalmamıştı. Qualcomm yeniden mahkeme sürecini başlatarak yangına benzin döktü.

Apple iPhone SE 3 yakında geliyor: Test aşamasına geçildi

Apple vs Qualcomm rekabetinde Intel’in 5G akıllı telefon modem üretmeyi bırakmasından hemen sonra her iki şirketin yeniden bir araya gelme ihtimalinden bahsedildi. Fakat çok geçmeden bunun olmayacağı anlaşıldı. Tüm bunlar üzerine Apple kendi çiplerini üretti. Bakalım yeni mahkeme sürecinde sonuç ne olacak.