Google ve Apple, uygulama içi ödeme kuralları nedeniyle incelemeyle karşı karşıya. Her iki şirket de, sektördeki hakimiyetlerini potansiyel olarak sarsabilecek ödeme kurallarını yasaklamayı düşünen Güney Kore hükümeti tarafından eleştirildi.
Bir TechCrunch raporuna göre, Cupertino merkezli arama motoru devi, uygulama mağazalarındaki üçüncü taraf uygulamaların hizmetler için nasıl ücret aldığına ilişkin yerleşik kuralları nedeniyle Güney Kore’de sorun yaşıyor. Ülkede, meclis komitesi, her iki firmanın da uygulama içi satın almalar sisteminde değişikliklere götürecek bir yasa tasarısını onayladı. Şu an itibariyle, bu tasarı dünyada türünün ilk örneği. Apple ve Google ödeme kuralları üzerinde planlanan bu yasak için nihai oylama şu anda ertelendi. Basında çıkan haberlerde, genel kurul oturumunun 30 Ağustos’a ertelendiği belirtildi. Yeni yasanın kabul edilmesi halinde Güney Kore, küresel teknoloji firmalarının uygulama ödemelerinde üçüncü taraf geliştiricilerden ücret almalarını yasaklayan ilk ülke olacak.
Tasarı “Anti-Google yasası” olarak adlandırıldı. Yeni yasa Ulusal Meclis’in yasama ve yargı komitesi tarafından onaylandı. Apple yaptığı açıklamada, “Önerilen Telekomünikasyon Ticaret Yasası, diğer kaynaklardan dijital ürünler satın alan kullanıcıları dolandırıcılık riskine sokacak, gizlilik korumalarını zayıflatacak, satın alımlarını yönetmeyi zorlaştıracak ifadelerini kullandı. Bununla birlikte ebeveyn denetimleri de oldukça zorlaşacak. Şirket tarafından “Bu teklifin sonucunda kullanıcıların App Store satın alımlarına olan güveninin azalacağına ve bu da Kore’de Apple ile bugüne kadar 8,55 trilyon KRW’den fazla kazanan 482.000’den fazla kayıtlı geliştirici için daha az fırsata yol açacağına inanıyoruz.” sözleri eklendi.
Geleceğin siber güvenlik uzmanları Siber Güvenlik Kampı’nı tamamladı