Apple Uygulama Klip Kodları için kolları sıvadı

Uygulama Klip Kodları

iOS 14 ile tanıtılan Uygulama Klip Kodları için Apple’dan hamle geldi. Geliştiriciler artık uygulama klipleri için kod oluşturabilecek.

Uygulama Klipleri, bir uygulamanın belirli bölümlerini tamamen iPhone veya iPad’inize indirmeden deneyimlemenin yeni bir yolu olarak iOS 14 ile tanıtıldı. Kullanıcılar, Uygulama Kliplerini URL’ler, NFC etiketleri veya QR Kodları aracılığıyla zaten deneyebilirken, Apple artık özel Uygulama Klip Kodları da sunuyor.

Apple Uygulama Klip Kodları ne işe yarıyor?

Daha önce bahsettiğimiz gibi, Uygulama Klipleri, hızlı görevler sunan küçük bir ikili program sayesinde, uygulamanın nasıl çalıştığı hakkında daha iyi bir fikir edinebilmeniz için bir uygulamanın parçalarına onu cihazınıza yüklemeden erişmenizi sağlar.

iOS kullanıcıları yeni Uygulama Kliplerine NFC etiketleri, QR kodları, Safari Uygulama Banner’ları, Mesajlar’daki bağlantılar ve Haritalar’daki yer kartları aracılığıyla erişebilir. Tek yapmanız gereken bağlantıya dokunmak veya App Store’dan uygulamanın tam sürümünü indirip yüklemenize gerek kalmadan cihazınızdaki Uygulama Klipine erişmek için geçerli bir QR kodunu taramaktır.

iOS 14.3 güncellemesi yayınlandı! İşte yenilikleri!

Bugünden itibaren geliştiriciler, uygulamaları için özel Uygulama Klip Kodları oluşturabilirler. Bu Uygulama Kliplerine yalnızca kamerayı koda doğrultarak veya hatta onu bir NFC etiketine çevirerek erişmek için “güzel ve farklı” bir yol sunar.

Kolayca keşfedilebilir ve ihtiyaç duyulduğu anda başlatılması hızlı olan Uygulama Klibi, uygulamanızın kullanıcıların bir deneyimi saniyeler içinde başlatıp bitirmesine olanak tanıyan küçük bir parçasıdır.

Kullanıcılara Uygulama Klibinizi keşfetmeleri için çeşitli yollar sunabilseniz de, bunun en iyi yolu bir Uygulama Klip Kodu kullanmaktır.

Görsel olarak güzel ve farklı olan her Uygulama Klip Kodu bir URL’yi kodlar ve bir NFC etiketi içerebilir. Kullanıcılar, uygulamanızı indirmeden önce iPhone’larını koda yakın tutabilir veya Uygulama Klibinizi açmak ve bir görevi hızlı bir şekilde tamamlamak için kamerayla tarayabilir.

Apple’a göre, yeni Uygulama Klip Kodları, App Store Connect’te veya yeni komut satırı App Clip Code Generator ile oluşturulabilir. Bu, elbette, uygulamanın zaten Uygulama Klipleri için destek sunmasını gerektirir.