Apple TV+ 20 milyona yakın abone sayısını duyurdu

Apple TV+ 20 milyona yakın abone sayısını duyurdu

Apple, 2019’da piyasaya sürülmesinden bu yana Apple TV+ yayın hizmeti için resmi abone numaralarını yayınlamamıştı. Görünüşe göre bu rakam analistlerin önceden tahmin ettiğinden daha küçük olabilir. İşte detaylar.

CNBC’ye göre teknoloji devi, Uluslararası Tiyatro Sahne Çalışanları Birliği’ne Apple TV+ için ABD ve Kanada’da 20 milyondan az abonesi olduğunu duyurdu. Birkaç ay önce Statista, hizmetin abone sayısının yalnızca ABD’de 2020’nin sonunda 40 milyona çıktığının tahmin edildiğini duyurmuştu. Ancak firma bu abone sayısı tahmininin doğru olmayabileceği de belirtti. Kısaca Apple TV+ hizmetini para vererek kullanan kullanıcı sayısı hakkında belli bir fikir yoktu. CNBC, şirketin beyan ettiği 20 milyon abonenin müşterilere ödeme yapıp yapmadığını da belirtmemişti. Tahmini sayıda hizmetten ücretsiz olarak yararlanan insanların da olması mümkün. Apple, yeni iPhone, iPad ve Mac satın alan müşterilere yıllık abonelikler veriyordu, ancak teklifi Haziran ayında üç aya kadar indirdi.

Apple TV+ 20 milyona yakın abone sayısını duyurdu

Rapora göre, 20 milyondan az aboneye sahip olmak, Apple’ın prodüksiyon ekibine yarardan çok zaraar sağlıyor. CNBC tarafından görülen mevcut sözleşmeye göre, akış hizmetleri, her 1 Temmuz’da 20 milyondan az abone bildirirlerse çalışanlarına daha düşük ücretler ödeme hakkına sahip. Çünkü akış karlılığı “olduğu haliyle belirsiz” olarak niteleniyor. Sendika, daha iyi bir sözleşme için müzakere ediyor, çünkü mevcut kurallar Apple gibi teknoloji devleri için bir istisna yapmıyor. Ayrıca, Apple TV+ artık “yeni medya” olarak kabul edilmiyor. Malum bu tarz yayın hizmetleri artık oldukça popüler. Bir Apple temsilcisi CNBC’ye şirketin önde gelen yayın hizmetleriyle aynı doğrultuda ödeme yaptığını ancak iddia edilen abone numarası hakkında yorum yapmayı reddettiğini söyledi.

Market pahalılığının nedeni belli oldu: Teknoloji sektörü buna çözüm bulabilir