Apple tablet pazarını domine etmeye devam ediyor!

Apple, üçüncü taraf ödeme seçenekleri sunmaya başladı

Akıllı telefon pazarındaki konumunu her geçen gün kuvvetlendiren Apple, benzer bir durumu tablet piyasasında da yaşıyor.

Apple tablet pazarını domine etmeye devam ediyor! Tabletler için öngörülen en ilginç iddialardan biri, dizüstü bilgisayarların yerini alacakları söylemleriydi. Başlarda, teknoloji otoriteleri tarafından gülünç bulunan bu iddialar, son zamanlarda piyasaya çıkan birbirinden güçlü modellerle birlikte daha bir ciddiye alınır oldu. İşte bu durum da, tablet piyasasındaki rekabetin günden güne çetinleşmesini sağladı.

Geride bıraktığımız 2021 yılına baktığımız zaman ise, listenin zirvesindeki isimlerin değişmediğini ve hatta olağanüstü bir durum olmadığı sürece de pek değişecek gibi durmadığını gösteriyor. Buna göre, 2021 yılında en çok satılan tablet markası tabi ki yine Apple oldu. iPad serisi ile bu pazarı domine eden Amerikalı teknoloji devi, 2020 53,3 milyon adetlik satış sayısıyla pazarın %32,6’sını elinde bulundururken, 2021 yılında bu sayı 57,8 milyon ve %34,2’ye yükseldi.

apple

Apple tablet pazarını domine etmeye devam ediyor!

İkinci sırada yer alan Samsung ise, 29,7 milyon adetlik satış tutarıyla %18,2’lik Pazar payına sahipken, geçtiğimiz yıl ise bu sayıları 30,9 milyon adet ve %18,3’e çıkarttı. Listenin üçüncü sırasında Lenovo’yu, dördüncü sırasında ise Amazon’u görüyoruz.

Bununla birlikte ilk 5 içerisinde yer alan markalardan bir önceki yıla göre satış adeti de, Pazar payı da düşen tek isim Huawei. Çinli teknoloji şirketinin Google ile arasının açılması, her alanda olduğu gibi tablet pazarında da kendisine pahalıya mal oldu. Öyleki şirketin pazar payı %8,7’den %5,7’ye düşerken, satış adeti de 14,3 milyondan 9,7 milyona geriledi.

GeForce Oyuncuları , Dying Light 2 Stay Human için Oyuna Hazır!