Apple Smart TV’ye Hazır Olun

Apple Smart1

Kendi sektöründe kimilerine göre zirveyi temsil eden Apple’ın uzun zamandır üstünde çalıştığı Apple Smart Tv’nin 2016 yılında hayata karışması bekleniyor.

Ünlü Piper Jaffery analisti Gene Munster daha önce bir çok kez Apple Smart Tv için bazı tahminlerde bulunmuştu. Munster daha önce 2011’de televizyonun 2012’de günyüzüne çıkacağını beyan etmişti. Tabii ki bu söylentisi boşa çıkmıştı. Bunun ardından tekrar şansını deneyen Munster, 2013’te yayınladığı açıklamayla cihazın 2014’te tanıtılacağını iddia ederek yine ıskalamıştı.

smart-tv-apple

Gene Munster bu sefer işi sıkı tutmuş olacak ki çıkış tahmini açıklarken takvimler bu sefer 2016’yı gösteriyor. Business Insider 2014 Ignition Conference’ta konuşan analist, bu sefer önceki tahminlerini de dikkate alarak temkinli davrandı ve Apple’ın önemli ürünleri arasında 3-6 yıl bulunduğunu söyledi.

Apple Watch ve iPad Pro’nun piyasaya çıkacağını düşünürsek 2015 yılının Apple için çok yoğun geçeceğini söylemek mümkün. Tabii bu yıl Apple Pay işlevlerinin genişletileceğini de düşünürsek 2016 yılı Apple Smart Tv için daha elle tutulur bir sonuç olarak gözüküyor.

Ayrıca Munster her sene 220 milyon televizyon satıldığını, Apple’ın piyasanın sadece yüzde 10’unu elde etmesi halinde bile yılda 22 milyon TV satabileceğini söylüyor. Ayrıca Apple’ın televizyonun fiyatının 1.500 dolar civarlarında olacağı, yani benzer TV’lerden iki kat daha pahalı olacağı söyleniyor.

Patlayan Telefonlar Arasına LG’de Girdi