Büyük Dava’da Son Gelişmeler

Apple vs Samsung

Teknolojinin iki dev ismi Apple ve Samsung’un arasındaki davanın bilinmeyenleri ortaya çıktı.İşte birbirlerini suçlayan ancak ortak iş yapmaktan da çekinmeyen iki dev arasında yaşananlar.

Apple’ın avukatlarının hakime sundukları iddiaya göre, Samsung Apple’ın Nokia ile arasındaki ticari sır niteliğindeki özel anlaşma metinlerini ele geçirip, bunları bir de şirket içindeki çalışanlarına gönderdi. Samsung içinde 200’den fazla lisans uzmanının tüm bu ticari sırları okuduğu öne sürülüyor.

Nokia da davaya dahil olup, Apple’ın ifadesini destekleyerek, Samsung ile aralarında geçen bir toplantı sırasında, Samsung yöneticilerinin kendilerine, Apple ile aralarındaki lisans sözleşmesinin detaylarından haberdar olduklarını ve kendileri için daha avantajlı şartlar istediklerini öne sürdü.Apple vs Samsung

Apple ise bu “yasa dışı” endüstriyel casusluk operasyonunda, patent bürosu içinden de sızıntı olduğunu dile getirerek, mahkemenin ardından ABD Patent Bürosu’na da şikayette bulunacaklarını dile getirdi. Zira, patent için büroya sunulan yine ticari sır kapsamındaki belgelerin FOSS Patents isimli bir patent blogunda yayınlandığını tespit ettiklerini ve bunun ABD çapında bir “patentgate” skandalına neden olacağını savundu.