Apple “şimdi al sonra öde” hayal kırıklığı yarattı

Apple çalışanları ChatGPT kullanamayacak

Apple son dönemlerde “şimdi al sonra öde” özelliğini duyurmuştu, ancak bu özellik şimdi hayal kırıklığı yarattı. İşte detaylar.

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre Apple, yaklaşan “şimdi satın al, sonra öde” hizmeti için bazı şartlar koşacak. Görünüşe göre teknoloji devi, uygunluğunuzu perakende mağazalarında yaptığınız satın alımlara, App Store işlemlerinize ve hatta Apple Cash kullanarak yaptığınız eşler arası transferlere göre değerlendirmeyi planlıyor.

Geçmişte bir Card için başvuruda bulunup bulunmadığınızın, şirketin size ödünç vereceği tutarı ve Apple Pay’inize bağlı diğer kartları kullanarak harcama alışkanlıklarınızı da etkileyeceği bildiriliyor. Bloomberg, şirketin sahip olduğunuz cihazlarınızı da hesaba katacağını söylüyor. Şirketin geçen yıl kurduğu yan kuruluşu olan Financing’in, müşteri özgeçmiş kontrolleri ve kredi onaylarından sorumlu olması bekleniyor.

Apple "şimdi al sonra öde" hayal kırıklığı yarattı

Teknoloji devi, Apple Pay için “şimdi satın al, sonra öde” işlevini ilk olarak Haziran 2022’deki WWDC etkinliğinde, o yıl daha sonra başlatma niyetiyle duyurdu. Şimdi Al Sonra Öde özelliği en başta fazlasıyla heyecan yarattı ancak tabi ki şartlar belirli değil. Şimdi sırayla mevcut şartlar ortaya çıkmaya ve durumu açıklığa kavuşturmaya başlıyor. Konuyla ilgili detaylar ise gelmeye devam edecektir. Kullanıcıların önceki satın alımlarına odaklanacak olan özellik için daha fazla detay da gelmeye devam edecektir. Bu özellikler de geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Özellik henüz netleşmedi ve kullanıma sunulmadı.

Samsung katlanabilir akıllı telefon pazarından çok umutlu