Apple şarj aleti satabilmek için yeni oyunlar peşinde!

Apple "şimdi al sonra öde" haApple bu hizmetin fişini çekiyoryal kırıklığı yarattı

Amerikalı teknoloji devi Apple, Avrupa Birliği tarafından dayatılan USB Type-C zorlamasına karşı bir önlem geliştirmiş gibi görünüyor.

Apple şarj aleti satabilmek için yeni oyunlar peşinde! Teknoloji dünyasındaki işler öyle bir hal aldı ki, önceden bir bütün olduğunu düşündüğümüz şeyler için bile ayrı ayrı para öder hale geldik. Bu trendi başlatan ilk isim olan Apple, sıfır telefonların kutularından şarj adaptörünü çıkararak aksesuar satışlarındaki karını katlamıştı.

Apple daha pahalı bir iPhone 'Ultra' üzerinde çalışıyor

İlk başlarda böyle iş mi olur diye kendisine dalga geçen başta Samsung olmak üzere neredeyse bütün teknoloji devlerinin aynı yolu izlemesiyle birlikte, her zaman ki gibi olan yine tüketiciye oldu. Üstelik aynı evde biri Samsung diğer Apple kullanıcısı olan iki farklı kişinin bulunması halinde, masrafın bölüşülme ihtimali de ortadan kalktı çünkü Apple’ın kullandığı kendisine has Lightning teknolojisi bu durumu imkansız hale getirdi.

iPhone katlanabilir olsaydı işte böyle görünecekti!

Apple şarj aleti satabilmek için yeni oyunlar peşinde!

İşte tam burada devreye giren Avrupa Birliği, Apple’ın tüm dayatmalarına karşın birliğe üye ülkeler içerisinde satışa sunulacak tüm cihazların USB Type-C portuna sahip olması zorunluluğunu getirince, Apple’da bu konuda geri adım atmak zorunda kaldı. Bu nedenle iPhone 15 ile birlikte Apple’ın da USB Type-C portunu kullanacağını görebiliriz.

Apple dördüncü nesil iPhone SE'nin gelişimini iptal etti

Öte yandan aksesuar pazarındaki akıl almaz karını bırakmak istemeyen Apple’ın bu duruma çare üretebilmek için yeni bir yola başvuracağı konuşuluyor. Buna göre Apple, kendi ürettiği kablolara kimlik doğrulama çipi yerleştirecek ve cihazlarda kullanılacak adaptör ve kabloların bu aksesuarlardan oluşmasını zorlayacak.

Büyük ihtimalle yazılımsal bir ayarla yalnızca bu aksesuarlar için hızlı şarj ve hızlı veri transferi imkanı sağlayacak olan Apple, bu sayede aksesuar satışlarındaki karının düşmesine engel olacak.

Drone teslimatları kurye devrini tamamen bitirecek!