Apple Podcasts güncellemesi, en sevdiğiniz türlerdeki içeriği bulmanızı kolaylaştıracak

Apple Podcasts güncellemesi, en sevdiğiniz türlerdeki içeriği bulmanızı kolaylaştıracak

Apple, iOS, iPadOS ve macOS’taki Podcasts uygulamasını en sevdiğiniz türlerde içerik bulmayı kolaylaştıran özelliklerle güncelledi. İşte tüm detaylar.

Artık dokuz yeni alt kategori olacak: Ruh Sağlığı, İlişkiler, Kişisel Gelişim, Kişisel Günlükler, Girişimcilik, Belgesel, Ebeveynlik, Kitaplar ve Dil öğrenimi. Bunlar, True Crime, Sports ve diğerleri gibi mevcut alt kategorilerin başında gelecek. Apple, son birkaç yılda ruh sağlığına odaklandı ve yakın zamanda nasıl hissettiğinizi belgelemenizi sağlayan Journal uygulamasını tanıttı. Buna ek olarak, şirket yakın zamanda iOS 17’de Sağlık’ın bir parçası olarak bir ruh hali izleme özelliği tanıttı. Podcast’lere Ruh Sağlığı alt kategorisinin yanı sıra İlişkiler, Kişisel Gelişim ve Kişisel Günlükler gibi diğer kategorilerin eklenmesi de bunun bir parçası gibi görünüyor.

Apple Podcasts güncellemesi, en sevdiğiniz türlerdeki içeriği bulmanızı kolaylaştıracak

Her alt kategorinin, kendi pazarınızdaki en iyi şovları ve bölümleri gösteren kendi çizelgeleri var. Apple, Podcast’lerinde “Örneğin, ABD’deki bir dinleyici, ABD’de mevcut olan en iyi 200 şovu ve en iyi 200 bölümü, dinleme, takip etme ve tamamlama oranının bir karışımına göre görüntüleyen Mental Health çizelgelerine göz atabilir.” ifadelerini kullandı.

Belirli kategorileri takip edemez veya abone olamasanız da, yeni özellikler keşfetmenize yardımcı olacaklar. Bir Apple sözcüsü “Yaratıcıların yönettiği ve istedikleri zaman güncelleyebildiği daha ayrıntılı sınıflandırma, kesinlikle daha iyi editoryal ve algoritmik öneriler oluşturmamıza yardımcı oluyor” şeklinde dedi.

Honor MagicBook X 16 2023 özellikleri ve fiyatıyla göz dolduruyor