Apple o sektörde de liderliğini korudu

tablet sektörünün lideri

Tablet uygulamaları işlemci pazarı yüzde 33 büyüyerek 761 milyon ABD Doları’na ulaştı; bu yılın ilk çeyreğinde Apple, pazarda yüzde 59’luk devasa bir gelir payıyla bu kategoride liderliğini korudu.

StrategyAnalytics raporuna göre, Apple, Intel , Qualcomm , MediaTek ve Samsung LSI , 2021 yılının ilk çeyreğinde gelir payı açısından tablet uygulamaları işlemcisi (AP) pazarında ilk beş sırada yer aldı. Cupertino merkezli dev bu segmentte lider konumdaydı. yüzde 59 gelir pazar payına hakim olmasıyla dikkat çekiyor. Öte yandan, Intel sadece yüzde 14’lük bir gelir payına sahipken Qualcomm sadece yüzde 10’luk bir paya sahip.

Apple o sektörde de liderliğini korudu

Strateji Analitiği’nde Ahize Bileşeni Teknolojileri Müdür Yardımcısı Sravan Kundojjala, Cupertino merkezli devin “tablet AP gelir payını 2021’in ilk çeyreğinde yüzde 59’a çıkardığını – şirketin son dokuz yıldaki en yüksek payı olduğunu ekledi. Tablet AP geliri, yeni 5nm tabanlı A14 Bionic ve M1 yongası sayesinde 2021’in ilk çeyreğinde yıllık yüzde 60 arttı. Pandemi kaynaklı talep de yardımcı oldu.”

MediaTek, Amazon , Lenovo , Samsung , Asus ve diğerlerinde kazandığı tasarım zaferleri sayesinde birim bazında iPad olmayan tabletlerde liderliğini sürdürdü . Strategy Analytics, MediaTek’in tablet AP gönderilerinin, hücresel ve hücresel olmayan tablet AP’leri sayesinde 2021’in ilk çeyreğinde yıllık yüzde 92 büyüdüğünü tahmin ediyor. Ancak, çip üreticisinin ortalama satış fiyatları (ASP) açısından geride kaldığına inanıyoruz. Sonuç olarak şirket, birim payına göre daha düşük gelir payı elde etti.”

Galaxy A52s 5G bu yıl içerisinde piyasaya sürülecek