Apple mağazalarına 3D Touch masaları geliyor!

apple magazalari 3d touch

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modelleriyle duyurulan 3D Touch teknolojisini deneyimlemek için Apple yeni bir çalışma başlattı. İki Apple mağazasına yerleştirilen özel bir masa ise 3D Touch teknolojisini kullanıma sunuldu.

apple-magazalari-3d-touch

Uzunca süre konuşulduktan sonra iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modelleriyle Apple, 3D Touch teknolojisini duyurdu. İlk olarak yeni nesil Macbook’ların TrackPad bölümünde kullanılan basınca duyarlı dokunmatik sistem, daha sonra Apple Watch’ta da kullanılmış, son olarak yeni nesil iPhone’larda yer verilmişti. Bu teknoloji akıllı telefon sektöründe oldukça önemli bir yenilik.

Apple, dokunmatik ekran panelinin arkasına yerleştirdiği özel bir katman ile, dokunma şiddetini algılayabiliyor. Bu sayede arayüzde farklı geribildirimler alabiliyorsunuz. Çok bastığınızda farklı özellikler kullanmak mümkün oluyor.

Firma bu teknolojinin daha geniş kitlelere ulaşması için yeni bir çalışma başlattı. Şimdilik sadece New York ve San Francisco mağazalarına yerleştirilen özel bir masada bu teknoloji deneyimlenebiliyor.

Masanın üst yüzeyinde dev bir ekran bulunuyor. Masaya yerleştirilen 3D Touch destekli telefonlar ile bu özelliği deneyebiliyorsunuz. Ekranda bir su efekti, telefona dokunuş kuvvetinize göre dalgalanıyor. Bu özel masaların ülkemizdeki Apple mağazalarına gelip gelmeyeceği henüz belirsiz. Şimdilik aşağıdaki videodan bu özel masayı görebilirsiniz.

Facebook’ta görüntüleme sayısı hatası ortaya çıktı