Facebook’a 3D Touch desteği geldi!

facebook 3dtouch guncellemesi

Apple geçtiğimiz Eylül ayında yeni iPhone modelleriyle birlikte 3D Touch teknolojisini duyurdu. Uygulama geliştiriciler, 3D Touch teknolojisi için uygulamalarını güncellemeye başladı. Şimdi ise Facebook, 3D Touch için kendini güncelledi. Detayları haberimizde.

facebook-3dtouch-guncellemesi

Apple, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde akıllı telefon pazarını değiştirecek bir özellik duyurdu. Basınç sensörleri zaten yıllardır kullanılıyordu. Ancak Apple bu teknolojiyi, ekran paneline entegre etmeyi başardı. Ekranın altında yer alan özel bir katman ile, ekrana basınç kuvvetiniz, bu katman tarafından algılanabiliyor. Bu sayede iki boyutlu dokunma teknolojisine üçüncü boyut kazandırıldı. Eskiden sadece kaydırma ve dokunma şeklinde etkileşime girebildiğimiz dokunmatik ekranlara artık basabiliyoruz.

Bu teknoloji için iOS platformunda 20’den fazla uygulama hemen güncellendi. Apple’ın kendi uygulamaları haricinde Instagram, Twitter, Pinterest ve Dropbox gibi çok sayıda popüler uygulama bu özelliği destekler hale gelmişti. Şimdi ise sıra Facebook’ta.

Facebook, yayınladığı bir güncelleme ile 3D Touch desteğini duyurdu. Dün yayınlanan güncelleme ile iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde Facebook uygulamasını artık 3D Touch teknolojisiyle kullanmak mümkün olacak. Facebook uygulama ikonuna parmağınızı basılı tuttuğunuzda, uygulama henüz açılmadan yukarıdaki gibi bir pencere sizleri karşılayacak. Bu pencereden yeni bir fotoğraf ve video çekme, bir fotoğraf veya video yükleme, son olarak ise yeni bir gönderi yazma gibi seçeneklere hızlıca ulaşmak artık mümkün.

Eğer bir iPhone 6s veya iPhone 6s Plus kullanıyorsanız, Facebook 3D Touch güncellemesine buradaki bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz. Bu özellik önümüzdeki dönemlerde daha fazla geliştirilecektir. Facebook uygulaması içerisinde de 3D Touch özelliklerini kullanmak mümkün olacak.

3D Touch için güncellenmiş 10 uygulama!