Apple mağazaları soyula soyula bir hal oldu!

Apple, App Store'daki kumar uygulamalarının reklamını duraklattı

Dünyanın en popüler teknoloji markası konumunda olan Apple, son zamanlarda sık sık hırsızlık ve soygun haberleriyle gündeme gelmeye başladı.

Apple mağazaları soyula soyula bir hal oldu! Akıllı telefon denildiğinde akla gelen ilk isim olan Apple, aynı zamanda tablet, kablosuz kulaklık, akıllı saat ve daha pek çok konuda daha sektörün en bilindik ismi konumunda. Her yıl milyonlarca adet ürün satan Apple genelde başarısı ve yeni cihazlarıyla gündeme gelirken, nedendir bilinmez şirketin ismi son zamanlarda yaşanan soygun haberleriyle gündemden düşmez oldu.

Apple mixed reality headset could feature full-body FaceTime avatars

Son olarak geçtiğimiz ay güpegündüz gerçekleşen bir soygunda, iki hırsız herkesin gözünün içine baka baka mağazadaki cihazları birer birer çantalarına doldurmuş ve kendilerine müdahale edecek herhangi birinin canını yakacaklarını beyan ederek insanları korkutmuşlardı.

Apple daha ucuz bir VR gözlük üzerinde çalışıyor

Apple mağazaları soyula soyula bir hal oldu!

Tabi bu konuda Apple tarafından defalarca uyarılan ve kesinlikle hırsızlara müdahale edilmemesi gerektiğini bilen çalışanlar, soğukkanlılıklarını korumuş ve sadece müşterileri hırsızlardan uzaklaştırmakla yetinmişlerdi.

Apple sanal gerçeklik

Bununla birlikte son hırsızlık haberi yine Amerika Birleşik Devletleri’nden ancak bu defa Ohio eyaletinden geldi. Bölgenin en popüler Apple mağazalarından biri olan Beavercreek’de meydana gelen olay, sabah saat 5 sularında gerçekleştiği için bu defa bir öncekinde yaşanana benzer görüntüler olmadı. Ancak güvenlik kameralarının incelenmesi neticesinde 3 kişi oldukları belirlenen soyguncuların 100 bin doların üzerinde değere sahip cihaz çaldıkları belirlenirken, Beacercreek polis departmanı konuyla ilgili derhal soruşturma açarak suçluların bulunabilmesi için çalışma başlattı.

Sıfır otomobil stokları tükendi! İkinci el araç fiyatları uçtu!