Apple, M3 Mac Mini üzerinde çalışıyor olabilir

Apple, M3 Mac Mini üzerinde çalışıyor olabilir

Apple yeni nesil M3 işlemcisini yakında piyasaya sürebilir. Bu yonga seti, markanın çeşitli ürünleriyle donatılacak ve bunlardan birinin yeni Mac Mini PC olması bekleniyor. İşte tüm detaylar.

Apple, M3 destekli Mac Mini’yi test ediyor. Haber, en son Power On haber bülteninde Mark Gurman’dan geldi. Görünüşe göre bu yeni model şu anda Cupertino merkezli dev tarafından test ediliyor. Yaklaşan Mac PC’nin mini model olup olmadığı özellikle belirtilmese de 15,12 olarak tanımlanan modeli taşıyor. Rapor, gizemli Apple PC’nin sekiz çekirdekli bir CPU ve 10 çekirdekli bir CPU’ya sahip olacağını belirtiyor. Ayrıca, bu yonga seti 24 GB RAM ile eşleştirilecek ve macOS Sonoma 14.1 üzerinde çalışacak.

apple

Spesifikasyonlar açısından bu, cihazı M2 destekli Mac Mini’nin temel modeline oldukça benzer kılacak. Bununla birlikte, temel model yalnızca 8 GB RAM’e sahip. Bu nedenle, yeni Mac Mini’nin daha yüksek bir temel depolama alanı olabilir veya muhtemelen temel modelin daha yüksek bir bellek varyantı olabilir. Bu haber doğruysa Apple, aralarında MacBook’ların da bulunduğu bir dizi M3 Mac üzerinde çalışıyor.

Gürman, bu M3 Mac’lerin büyük olasılıkla 2024’ün ilk mali çeyreği öncesinde piyasaya sürüleceğini belirtti. Bu, önceki raporlarla da oldukça uyumlu. Şirketin ayrıca Mac Pro ve Mac Studio’nun M3 versiyonu üzerinde çalışıp çalışmadığı hala bilinmiyor. Şirket önümüzdeki ay iPhone 15 serisini de piyasaya sürecek.

YouTube web’de Premium kullanıcılara ayrıcalık sunuyor