Apple iPhone 16 modelinde kendi modemini kullanabilir

Şarj girişi bulunmayan iPhone

Bu yıl satışa çıkacak olan iPhone 15 modelinde de Qualcomm modemlerini kullanacak olan Apple, önümüzdeki yıl ilk defa kendi modemlerini kullanabilir. İşte konunun detayları.

Apple iPhone 16 modelinde kendi modemini kullanabilir. Amerikalı teknoloji devi Apple, her ne kadar birçok donanımını kendisi üretse de, söz konusu ekipman 5G modem olduğunda hala başka isimlere muhtaç. Modem konusunda 2019 yılına kadar Intel’le ortaklık kuran ancak sonrasında bu donanımların telif haklarını satın almak istemesi fakat başarısız olmasıyla birlikte bu ortaklığı sonlandırarak Qualcomm ile yeni bir başlangıç yapan Apple, burada da sıkıntılı zamanlar geçirmeye başlamıştı.

iPhone 15 Pro Max Could be Replaced By iPhone 15 Ultra

Öyle ki her ne kadar son birkaç iPhone modelinde Qualcomm’un Snapdragon X65 modemi kullanılsa da, Apple ile Qualcomm’un arası telif hakkı ihlali iddiaları nedeniyle açılmış ve bu nedenle de Apple-Qualcomm ortaklığının da sona ereceği konuşulmaya başlanmıştı.

iPhone fiyatlarında artış

Apple iPhone 16 modelinde kendi modemini kullanabilir

Bununla birlikte işlemci dünyasının önemli duyumcularından Jeff Pu, ortaya bir hayli ilginç iddialar attı. Pu’ya göre Apple, kavgalı olduğu Qualcomm ile yeniden masaya oturarak iPhone 15 ve iPhone 15 Pro modellerinde Qualcomm’un en güçlü ve en yeni modeli olan Snapdragon X70’in kullanılması konusunda anlaştı.

iOS 15, iPhone kamerasında Gece Modunu devre dışı bırakmanıza izin verecek

Bugüne kadar gelen verilere göre, selefine nazaran çok daha yüksek bir hıza ve kapsama kapasitesine sahip olan Snapdragon X70’in yeni iPhone modellerinde görülecek olması tabi ki kullanıcı açısından büyük avantaj. Ancak ortada hala var olan bir kavga söz konusuyken, bu iddiaların gerçeği yansıtıp yansıtmadığı da büyük merak konusu. Bu yüzden iddiaları doğru olarak kabul etmek için aceleci davranmamak ve biraz daha bekleyip yeni gelişmeleri takip etmek de fayda var.

Sızdırılan GTA 6 haritası sahte olabilir