Apple, iPhone 15’lerin ısınma problemleri için Instagram’ı suçladı!

Apple, iPhone 15'lerin ısınma problemleri için Instagram'ı suçladı!

Apple geçtiğimiz günlerde iPhone 15 serisini tanıttı ancak işler pek yolunda gitmedi. Şirket şimdi bazı sorunlar için Instagram’ı suçluyor. İşte tüm detaylar.

Forbes’un haberine göre Apple, kullanıcıların iPhone 15 ve 15 Pro telefonlarının aşırı ısındığına dair şikayetlerini kabul etti ancak spekülasyonun aksine bunun telefonun donanım tasarımıyla hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. Bazı sorunların sebebi olarak şirket Instagram’ı gösteriyor. Bloomberg, isimsiz bir Apple sözcüsünün, cihazların “normalden daha sıcak çalışmasına” neden olabilecek uygulama örnekleri olarak özellikle Instagram, Uber ve Asphalt 9 oyunundan bahsettiğini belirtiyor.

Apple, iPhone 15'lerin ısınma problemleri için Instagram'ı suçladı!

Apple ayrıca termal sorunlarda herhangi bir güvenlik riski bulunmadığını ancak 20W’tan fazla şarj özelliğine sahip USB-C güç adaptörleri ve telefon geri yüklendikten kısa bir süre sonra gerçekleşen arka planda işleme gibi diğer faktörlerin, telefonu normalden daha sıcak hale getirebileceğini söylüyor.  Şirket ayrıca Forbes’a, iOS 17.1 ile birlikte gelmesi gereken düzeltmenin performansın azalmasına yol açmayacağını söyledi; Apple tedarik zinciri analisti Ming-Chi Kuo gibi bazı kişiler bunun bir olasılık olduğunu söyledi.

Teknoloji devi, iPhone 15 telefonlarında, TSMC’nin 3nm işleminden üretilen yeni A17 Pro çipi ve çerçevesinin yapısında titanyum kullanılması da dahil olmak üzere bazı büyük değişiklikler yaptı. Çip ve yeni altı çekirdekli GPU’nun, bu alandaki en büyük değişikliklerden biri olması bekleniyor. Ancak ısınma problemi ne yazık ki çoğu güzel şeyin geride kalmasına sebep oldu.

Bilkom ‘Yüz Yıllık Miras’ projesi ile önemli bir projeye imza attı