Yapay Zeka İle Ölen Babasının Sesini Yeniden Canlandırdı

Yapay Zeka İle Ölen Babasının Sesini Yeniden Canlandırdı

Yapay zeka ile günümüzde yapılabilecek şeyler sürekli gelişiyor. Bu kapsamda ölen babasının sesini yaratan çocuk da dikkat çekti. İşte tüm detaylar.

Missouri’li bir adam, annesine bir Noel hediyesi olarak rahmetli babasının sesini dinletti. Genç adam, bunun için yapay zekayı (AI) kullandı. İçerik yaratıcısı Philip Willett, annesinin hediyeyi TikTok’ta açtığı anı paylaştı ve ardından ikisinin de birbirlerine sarılıp birkaç dakika ağladığını söyledi. Bay Willett’in “kahramanı” olarak tanımladığı babası 2022’de pankreas kanserinden öldü.  Genç adam internette “Bu yıl Noel için annem için özel bir şey yapmaya karar verdim” diye yazdı. “Sesini duymayalı o kadar uzun zaman oldu ki… Bu yüzden onun sesiyle tam olarak eşleşecek bir yapay zeka yazılımı kullanarak ona bir video hazırladım” ifadelerini kullanan çocuk sosyal medyada da fazlasıyla beğeni aldı.

Yapay Zeka İle Ölen Babasının Sesini Yeniden Canlandırdı

Annesinin hediyeyi aldığı klibi TikTok’ta viral oldu ve kısa sürede milyonlarca görüntüleme ve binlerce yorum topladı. Genç adam bu fikri eşi Kassandra Willett’in ilhamı sayesinde edindiğini de belirtti. En başta tuhaf bir hediye olabileceğini düşünen adam ardından kolları sıvadı ve ölen babasının sesini yapay zeka yardımcı ile oluşturdu. Annesi hediyeyi aldığında gözyaşlarına hakim olamadı ve bu anlar sosyal medyada paylaşıldı. Fazlasıyla beğeni alan çocuk kısa sürede daha da fazla viral oldu.

Squid Game: The Trials ile interaktif eğlenceyi yeniden tanımlıyor