Apple Homepod için son kararı verdi

homepod

Apple’ın akıllı hoparlör pazarındaki ilk ürünü Homepod artık üretilmeyecek. Apple Homepod neden üretimden kalktı? İşte yanıtı.

Apple 2018 yılında ilk akıllı hoparlörü olan Homepod’u tanıtmıştı. 359 dolar gibi yüksek bir etikete sahip olan Homepod sizlerin de tahmin edebileceği üzerine çok tutmadı. Aslında bu hoparlörün çok tutmaması bizler için çok büyük bir sürpriz olmadı.

Çünkü sektörün hakimi konumunda yer alan Amazon ve Google tarafından üretilen benzer ürünler çok da düşük etiketlere sahipti. Apple kendi ekosistemine güvenerek uçuk bir etiket belirlemiş ve bu etiketi uzun süre aşağıya çekmemişti.

Pazar ağı olarak da geniş bir alana yayılamayan Homepod için beklenen karar sonunda geldi.

Apple Homepod için son kararı verdi

Bir süre önce fiyatı 299 dolara düşürülen Homepod’un buna rağmen satmaması üzerine Apple üretim bandını durdurma kararı aldı.

Açıkçası uzun bir süredir Apple’ın bir ürünü satmadığı için üretim kaldırdığını duymamıştık. Dolayısıyla Homepod bu alanda önemli bir ilke imza attı diyebiliriz.

Elbette bu hoparlörün başarısız olmasında birden fazla neden mevcut. Fakat en önemli etken Apple’ın absürt fiyat politikası diyebiliriz. Keza Homepod’un benzeri ürünler 150 – 200 dolar bandından satılırken, Apple’ın kalkıp da 2 katı bir fiyat belirlemesi kullanıcıların çok hoşuna gitmedi.

Bir diğer etken de akıllı hoparlörlerin henüz tam olarak yaygınlaşmamış olması. Bunun için önce akıllı ev sistemlerinin yaygınlaşması gerekiyor. Bu da nereden baksanız 15 – 20 yıl demek.

Apple eski çalışanı bir skandala imza attı