iOS için sade hava durumu uygulaması: WeatherKit

WeatherKit 1

iOS’te sade tasarımı ile dikkat çeken WeatherKit uygulaması, kullanım kolaylığının yanında hava durumunu doğru tahmin etmesi ile dikkat çekiyor. Bakalım bu uygulama bizlere neler sunuyor?

iOS’in kendi hava durumu uygulaması iOS 12 ile her ne kadar gelişse de, verileri Yahoo’dan çektiği için bazen doğru sonuçlar veremeyebiliyor. App Store‘da bunun için farklı kaynakları kullanan yüzlerde hava durumu uygulaması yer alıyor. Ancak aralarından biri sade tasarımı ve doğru sonuç vermesi ile sıyrılıyor.

Deutsche Bank’ta yazılımcı olan Raul Perte‘nin elinden çıkan WeatherKit sade tasarımı ile dikkat çekiyor. Hava durumu kaynağı olarak Extreme Accuracy‘yi kullanan uygulama, hava durumunun yanında ekstra bilgileri de gösteriyor.

Ekstra bilgiler arasında; gün doğumu ve gün batımı, rüzgarın şiddeti, havanın temizlik oranı ve bulut yoğunluğu gibi veriler yer alıyor.

Spotify iPhone Xs Max ve Apple Watch Series 4 için güncellendi!

Kullanımı çok kolay olan uygulamada bu verilere ulaşmak için ekstra aylık ücret ödemeniz gerekiyor. Premium üyeliğe geçtiğinizde birden fazla şehrin hava durumunu da aynı anda takip edebiliyorsunuz.

Ücretsiz olan uygulamayı buradan indirebilirsiniz.

WeatherKit