Apple, iPhone, iPad ve Mac’te iki güvenlik açığını kapattı

Apple Yapay Zekası İçin İşleri Hızlandırdı

Apple ürünleri için yeni güvenlik özellikleri sunmaya başladı. İşte tüm detaylar.

Apple, iki güvenlik açığını düzeltmek için bugün iOS, iPadOS ve macOS yazılımlarına güncellemeler gönderdi. Şirket, güvenlik raporlarında her iki kusur hakkında da şunları yazdı: “Apple, bu sorunun iOS 16.7.1’den önceki iOS sürümlerine karşı istismar edilmiş olabileceğinin farkında. Açıkları kapatan yazılım güncellemeleri artık iPhone, iPad ve Mac için mevcut.”

Google’ın Tehdit Analizi Grubu’ndan (TAG) Araştırmacı Clément Lecigne, güvenlik açıkları ile ilgili raporlar yazmış ve kullanıcıları uyarmıştı. Bleeping Computer’ın belirttiği gibi, Google TAG ekibi sıklıkla politikacılar, gazeteciler ve muhalifler gibi yüksek riskli kişilere yönelik sıfır gün hatalarını buluyor ve ortaya çıkarıyor. Apple, kusurları kullanan herhangi bir saldırının niteliği hakkında ayrıntılı bilgi vermedi.

apple tv

İki güvenlik açığı, Safari’yi destekleyen açık kaynaklı tarayıcı çerçevesi WebKit’i etkilemişti. Apple’ın ilk hataya ilişkin açıklamasında “Web içeriğinin işlenmesi hassas bilgilerin açığa çıkmasına neden olabilir” deniyordu. İkincisinde ise şöyle yazıyordu: “Web içeriğinin işlenmesi keyfi kod yürütülmesine yol açabilir.” Şirket sunduğu güvenlik güncellemeleri ile genelde problemleri düzeltip kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmaya odaklanıyor. Bu sebeple güvenlik güncellemeleri de fazlasıyla önem taşıyor denebilir. Daha önce de bazı güncellemeler ile düzeltilemeyen sorunlar olmuştu ancak şirket şimdi sunduğu güncellemeler ile kapsamlı sorunları çözüyor.

Aralıksız beş gece canlı yayın açan genç ‘yorgunluktan öldü’