Apple Yapay Zekasını Geliştirmek İçin Google’ın Donanımını Kullanıyor

apple intelligence

Amerikalı teknoloji devi Apple, bu yıl kullanıcılarına sunacağı yeni yapay zeka programını geliştirmek için Google’ın donanımını kullanıyor.

Apple neredeyse her konuda olduğu gibi yapay zeka alanına da epey gecikmeli girdi. OpenAI ve Microsoft gibi rakiplerinin çok gerisinde seyreden şirket, bu alandaki ilk kayda değer ürününü bu yıl kullanıcılarla buluşturacak. Bu yıl çıkacak yeni iPhone ve iPad modelleri Apple Intelligence adı verilen yapay zeka özellikleriyle donatılmış halde gelecek. Ancak şirketin kendi yapay zeka teknolojileri istenen noktada olmadığı için, bu programlar OpenAI’ın GPT teknolojisini kullanacak.

İşin yazılım tarafını halletmek için OpenAI ile işbirliği yapan Amerikalı teknoloji devi, donanım tarafındaki açığını kapatmak içinse en büyük rakiplerinden biri olan Google’ın araçlarına başvurdu. Şirketin yayınladığı son AI raporu, şirketin yapay zeka programını geliştirmek için Google’ın donanımını kullandığını ortaya çıkardı.

google ai cip

Amerikalı teknoloji devi, yeni yapay zeka modellerini geliştirmek için Google’ın v4 ve v5p Cloud TPU altyapısını kullanıyor. Yapay zeka programlarının geliştirilmesine uygun şekilde geliştirilen bu TPU servisleri,  makine öğrenme algoritmalarını geliştirmek için çok daha iyi bir performans sunuyor.

Apple tarafından paylaşılan bu bilgi, şirketin bu alanda daha kat etmesi gereken çok yol olduğunu gösteriyor. Her ne kadar bu yıl çıkacak iPhone ve iPadler yapay zeka özellikleriyle gelecek olsa da şirketin kendi yapay zeka teknolojileri hala çok yetersiz. Neyse ki şirket bu eksikliğini kapatmasını sağlayacak ortaklıkları kurmasına olanak sağlayacak finansal güce sahip.

SearchGPT Geliyor; Google’ı Tahtından İndirebilir